- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ποιο πλαστικό χρήμα; Στην Αυστρία το 80% των πολιτών χρησιμοποιεί μετρητά στις συναλλαγές του
Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βιέννης
Το 80% των Αυστριακών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μετρητά στις καθημερινές συναλλαγές, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βιέννης.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και του αυστριακού Νομισματοκοπείου. Πολύ υψηλά τα ποσοστά και στους νέους, όπου το 70-80% επιθυμεί να συνεχίσει και στο μέλλον να χρησιμοποιεί μετρητά, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του Νομισματοκοπείου Γκέρχαρντ Στάρζιχ.
Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, Τόμας Στέλτσερ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των μετρητών σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των χρεωμένων νοικοκυριών.
Όπως είπε, προσφέρεται η δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρόσθεσε, πραγματοποιείται ενημερωτική εκστρατεία-καμπάνια σε σχολεία της Άνω Αυστρίας, σε συνεργασία με το «Νομισματοκοπείο Αυστρίας».
«Η αναγκαιότητα είναι μεγάλη, διότι χρήματα που κάποιος δεν τα έχει και τα δανείζεται (πιστωτικές κάρτες, κ.α.) ποτέ δεν είναι δικά του χρήματα. Ακόμη και σε περιόδους χαμηλών επιτοκίων. Και για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό αυτό να γίνει κατανοητό από τις νεαρές ηλικίες. Μεγάλη σημασία έχει λοιπόν η χρήση μετρητών στις συναλλαγές» συμπλήρωσε ο κυβερνήτης του κρατιδίου.
Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, το 2016, το 69% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί μετρητά στις καθημερινές συναλλαγές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.