Κοσμος

Ερντογάν: Δυστυχώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τους Κούρδους εξτρεμιστές

Νέα πυρά κατά της Ουάσινγκτον από τον Τούρκο σουλτάνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ ©EPA/ERDEM SAHIN

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε εκ νέου τις ΗΠΑ, καθώς -όπως είπε- συνεχίζουν να στηρίζουν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) στη Συρία, παρά το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο διαταράσσουν τις ισορροπίες στην περιοχή.

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η εξαιρετική στήριξη που δόθηκε πρόσφατα, ιδίως από τις ΗΠΑ, στις δυνάμεις YPG και PYD, συνεχίζεται. Τέτοιου είδους ενέργειες, που προκαλούν πλήγμα στις ισορροπίες στην περιοχή και την ειρήνη μεταξύ των λαών, πρέπει να σταματήσουν» έγραψε ο Ερντογάν σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Kommersant, με επίκεντρο τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας (σ.σ. αποστρατικοποιημένη ζώνη).

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα του δίνει μεγάλη σημασία στην απελευθέρωση περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο του PYD και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα ότι η Ρωσία θα στηρίξει την Άγκυρα στη μάχη εναντίον αυτών των οργανώσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» από την τουρκική κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε επίσης για τη στήριξη της Μόσχας στη μάχη της Τουρκίας με τέτοιου είδους τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, οι PYD και οι SDF. Πιστεύω ότι οι γειτονικές χώρες μας θα πρέπει να έχουν κοινή άποψη για τις συνθήκες που απειλούν την ασφάλεια» έγραψε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.