Κοσμος

Τρίβει τα χέρια του ο Σαλβίνι με τα αποτελέσματα στη Σουηδία

«Οι πολίτες αποφάσισαν επιτέλους να πουν "όχι" στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salvini324242.jpg
©EPA/MASSIMO PERCOSSI

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας του Βορρά.

Το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών ενίσχυσε τα ποσοστά του, την ώρα που η αβεβαιότητα στην ευρωπαϊκή χώρα είναι μεγάλη λόγω της μικρής διαφοράς Σοσιαλδημοκρατών και Κεντροδεξιών (περίπου 30.000 ψήφοι).

«Η Σουηδία, λίκνο της πολυπολιτισμικότητας και μοντέλο για την αριστερά, αποφάσισε επιτέλους να επιλέξει την αλλαγή, έπειτα από χρόνια ανεξέλεγκτης μετανάστευσης» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο Σαλβίνι.

«Τώρα λένε και αυτοί (σ.σ. οι Σουηδοί ψηφοφόροι) "όχι" σε αυτήν την Ευρώπη των γραφειοκρατών και των κερδοσκόπων, "όχι" στους λαθρομετανάστες, "όχι" στον ισλαμικό εξτρεμισμό» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά έκρινε ότι η ενίσχυση της άκρας δεξιάς στη Σουηδία αποτελεί «προανάκρουσμα» του αποτελέσματος των ευρωεκλογών του Μαΐου, όταν -όπως προέβλεψε- «θα ολοκληρώσουμε την αλλαγή», προβάλλοντας την «αξία των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της οικογένειας», αποσπώντας έτσι έδρες από τους Σοσιαλιστές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.