Κοσμος

Πανικός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες του βρετανικού Κοινοβουλίου (εικόνες, video)

Υπό κράτηση ο οδηγός - Ξύπνησαν μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση τον Απρίλιο του 2017

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
london23423.jpg
@Alain_Tolhurst/Twitter

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Λονδίνου, στην περιοχή Γουεστμίνστερ, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις τσιμεντένιες μπάρες εισόδου-εξόδου στον εξωτερικό περίβολο του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Το όχημα παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς πριν ακινητοποιηθεί στο σημείο. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των τραυματιών, ωστόσο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ότι κανείς από αυτούς δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα, την ώρα που πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή, προχωρώντας σε ελέγχους πολιτών. Το κτίριο της Βουλής έκλεισε μέχρι νεωτέρας, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον τοπικό σταθμό του Μετρό. Πυροτεχνουργοί πέρασαν από «κόσκινο» το αυτοκίνητο, φοβούμενοι την ύπαρξη εκρηκτικών υλών.

Την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, καθώς το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικό συμβάν», όπως επισημαίνεται σε μήνυμα των βρετανικών αρχών στο Twitter. Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούν όποιον πολίτη έχει κάποια πληροφορία, φωτογραφία ή video να το παρουσιάσει στους αστυνομικούς, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Καρέ καρέ η σύλληψη του οδηγού

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 07.37 το πρωί, τοπική ώρα (09.37 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Στα social media αναρτήθηκε video που δείχνει αστυνομικούς να βρίσκονται δίπλα από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και να σημαδεύουν με αυτόματα τον οδηγό, έχοντας το δάκτυλο στη σκανδάλη, 

 

 

 

 

 

Απρίλιος 2017: Το «χτύπημα» του μοναχικού λύκου

Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα, τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Λονδίνου είναι αυξημένα και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτροπή παρόμοιων ενεργειών παραμένουν σε επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Γουεστμίνστερ είχε εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση, τον Απρίλιο του 2017, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην ομώνυμη γέφυρα, προτού πέσει και πάλι πάνω στο προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο οδηγός του οχήματος, ονόματι Χαλίντ Μασούντ, είχε βγει από το ακινητοποιημένο όχημα, σκοτώνοντας με μαχαίρι έναν ένστολο, πριν πέσει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Με πληροφορίες από BBC/Metro.uk/RT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ