- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΕ: Ελεγχος και σε ταξιδιώτες που δεν υποχρεούνται να έχουν βίζα
Ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα της ΕΕ
Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που δεν υποχρεούνται να διαθέτουν θεώρηση (βίζα), θα πρέπει, από το 2021, να λάβουν άδεια πριν ταξιδέψουν εντός ΕΕ, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο.
Με το νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και 'Αδειας Ταξιδίου (ETIAS), το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το 2021, οι ταξιδιώτες που δεν υποχρεούνται να διαθέτουν βίζα θα ελέγχονται και οι ταξιδιώτες που μπορεί να θεωρηθεί ότι ενέχουν κίνδυνο παράτυπης μετανάστευσης, συνιστούν απειλή για την ασφάλεια ή ενέχουν υψηλό επιδημικό κίνδυνο, δεν θα λαμβάνουν τη σχετική άδεια ταξιδίου.
Οι υπήκοοι των 60 και πλέον χωρών που εξαιρούνται από την απαίτηση να διαθέτουν βίζα για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο με τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, ημερομηνία και τόπος γέννησης, φύλο και ιθαγένεια), τα στοιχεία του ταξιδιωτικού τους εγγράφου (ημερομηνία λήξης και χώρα έκδοσης), τη διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και την Ευρωπαϊκή χώρα πρώτου προορισμού. Η άδεια ταξιδιού θα κοστίζει 7 ευρώ, θα είναι δωρεάν για ταξιδιώτες κάτω των 18 ετών και άνω των 70 ετών, και θα ισχύει για τρία χρόνια ή μέχρι να λήξει το ταξιδιωτικό έγγραφο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.