- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς η πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς
Ισχυρίζεται ότι χρηματίστηκε για να μην αποκαλύψει τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Στόρμι Ντάνιελς, που ισχυρίζεται έλαβε το ποσό των 130.000 δολαρίων προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό για την σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα καταθέσει σήμερα σε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, μεταδίδει το ABC News.
Η καταβολή των 130.000 δολαρίων φαίνεται να έγινε στο πλαίσιο εμπιστευτικής συμφωνίας, ενώ η κατάθεσή της θα πραγματοποιηθεί υπό την έρευνα που διεξάγουν οι ομοσπονδιακές αρχές για τις δραστηριότητες του πρώην προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κόεν, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων.
Η σημερινή κατάθεση της Ντάνιελς θα δοθεί στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Μανχάταν, ενώ θεωρείται πιθανή και η κατάθεση της Ντάνιελς ενώπιον ειδικού σώματος ενόρκων καθώς οι αρχές προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση, σε βάρος του Κόεν.
Στην περίπτωση που οι εισαγγελείς φέρουν την υπόθεση ενώπιον των ενόρκων, μπορούν να κλητεύσουν μάρτυρες να καταθέσουν ενόρκως, ενώ το συμβούλιο των ενόρκων θα κληθεί να αποφασίσει για την έγγραφη απαγγελία κατηγοριών.
Σε αντίθεση με μία ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, το συμβούλιο των ενόρκων δεν μπορεί να λάβει απόφαση για την αθωότητα ή την καταδίκη, ενώ ένας ομοσπονδιακός δικαστής καλείται να εξετάσει τις αποδείξεις που προσκομίζουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.
Η Ντάνιελς και ο δικηγόρος της Μάικλ Αβενάτι έχουν παραδώσει στις αρχές έγγραφα ανταποκρινόμενοι σε κλήση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, σχετικά με το ποσό των 130.000 δολαρίων που έλαβε η Ντάνιελς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Στέφανι Κλίφορντ που είναι το πραγματικό όνομα της Ντάνιελς υποστηρίζει ότι είχε μία σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ το 2006, όταν ο ίδιος, ήταν παντρεμένος. Ο Αμερικανός πρόεδρος, από την πλευρά του διαψεύδει ότι είχε σεξουαλική σχέση με την ίδια.
Η Ντάνιελς προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης, προκειμένου να θέσει εκτός νομικής ισχύος την εμπιστευτική συμφωνία, που απαγορεύει στην ίδια να μιλήσει δημοσίως για το ζήτημα αυτό. Η Ντάνιελς υποστηρίζει πως η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί καθώς δεν την υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά ο Κόεν, μεταξύ άλλων επιχειρημάτων που επικαλείται η ίδια.
Ο Κόεν από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι κατέβαλε το ποσό στην Ντάνιελς ο ίδιος, μέσω μιας εταιρίας περιορισμένης ευθύνης, με την εταιρική επωνυμία Essential Consultants LLC.
Παράλληλα, ο Κόεν δήλωσε ότι “ούτε οι επιχειρήσεις Τραμπ, ούτε η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε συμμετοχή στην μεταβίβαση του αναφερόμενου χρηματικού ποσού στην κ. Κλίφορντ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος «δεν τον αποζημίωσε άμεσα ή έμμεσα για την καταβολή αυτού του ποσού.»
Ωστόσο τον Μάιο, ο Ρούντι Τζιουλιάνι, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε το ποσό των 130.000 με το οποίο πληρώθηκε η Ντάνιελς, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τους προηγούμενους ισχυρισμούς του Τραμπ, ότι δεν γνώριζε την πηγή προέλευσης των χρημάτων.
Νωρίτερα, μέσα στον Ιούνιο, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Κόεν, τονίζοντας ότι «ο Κόεν δεν είναι δικηγόρος μου, πλέον.»
Ο Κόεν ήταν μεσάζοντας του Τραμπ για χρόνια, αλλά και ουσιαστικό στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εσθονός Χένρικ Χολολέι απολύθηκε - Απογοητευμένος δηλώνει ο ίδιος
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες
«Έχει πολύ κρύο εκεί, δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί».
Η ιδρύτρια του Beauty 2 The Streetz και «Ηρωίδα της Χρονιάς» του CNN έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών
«Κανείς δεν γνωρίζει πού τους πηγαίνουν ή πού τους κρατάνε», αναφέρουν ακτιβιστές
Και αναφέρει γιατί πλέον έχει αλλάξει γνώμη
Ιχνηλατώντας έναν μήνα μεταβαλλόμενων απαιτήσεων του Αμερικανού προέδρου
«Αποφασιστικό βήμα» χαρακτήρισε την κίνηση η Κάγια Κάλας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τεχεράνη
Πενταετής πολιτική της ΕΕ στοχεύει στη μείωση των παράτυπων αφίξεων και ενίσχυση των επιστροφών
Eντελώς αψυχολόγητη η ενέργεια του οδηγού, λένε ειδικοί
Από τα πεζοδρόμια του Σεν Ζερμέν έως το Μέγαρο των Ηλυσίων και την ύψιστη κρατική διάκριση
Σύμφωνα με έρευνα του World Travel & Tourism Council σε 4.500 ταξιδιώτες
Ποιες εξουσίες έχουν οι πράκτορές της στη χρήση βίας
Η εικόνα αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου το Κρεμλίνο επιχειρεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση που συγκλόνισε τη Μινεάπολη
Όταν ο επικεφαλής των συνόρων απομακρύνθηκε από τη Μινεσότα, έχασε και την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο X
Δέχτηκαν από 140 χτυπήματα στην πλάτη τους με ραβδί από μπαμπού
Μέση Ανατολή και Ουκρανία στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες
Ισχυρή υποστήριξη της βάσης MAGA, με το Ιράν να συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.