- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ταγιάνι: Hotspots για πρόσφυγες εκτός της ΕΕ -Σε Αλβανία ή ΠΓΔΜ
«Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
«Εάν κάθε κράτος- μέλος δρα βάσει των δικών του συμφερόντων, τότε η Ένωση θα διαλυθεί» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξή του στις εφημερίδεςτου γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Funke. Ο Ταγιάνι απηύθυνε έντονη προειδοποίηση στα κράτη- μέλη για τους κινδύνους του εγωισμού στην προσφυγική πολιτική. «Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Ταγιάνι θύμισε στα γερμανικά κυβερνητικά κόμματα, που βρίσκονται σε διένεξη για το θέμα, ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα «αμιγώς γερμανικό πρόβλημα». Όπως είπε, η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται εξίσου υπό πίεση. «Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι τώρα οι εθνικές λύσεις. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή στρατηγική». Η σταθερότητα της Ευρώπης εξαρτάται από τη σταθερότητα της Γερμανίας, προσέθεσε.
Ο ίδιος τάσσεται κατά «μέτρων στα εσωτερικά σύνορα» και υποστήριξε ότι η λύση βρίσκεται εκτός κι όχι εντός της Ε.Ε. «Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Και πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην Αφρική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αιτίας των προσφυγικών ροών».«Χρειαζόμαστε hotspots για πρόσφυγες εκτός της Ε.Ε.», είπε επίσης, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να φανταστεί δύο τέτοια κέντρα στα Βαλκάνια, για παράδειγμα στην Αλβανία ή στη ΠΓΔΜ .
«Και χρειαζόμαστε δύο ή τρία τέτοια κέντρα και στην Αφρική». Η Λιβύη, θεωρεί, είναι μία χώρα- κλειδί, που πρέπει να σταθεροποιηθεί επειγόντως. «Στον Νίγηρα, στην Τυνησία και στο Μαρόκο θα μπορούσαν επίσης ενδεχομένως να δημιουργηθούν hotspots» προσθεσε ο Ταγιάνι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.