Ερντογάν: «Δεν υπάρχουν φτωχοί στην Τουρκία… πουλάμε εκατομμύρια ψυγεία»
Δείκτης ευημερίας το μπουζ ντουλάπ
Αφοπλιστικό και πειστικό το επιχείρημα του προέδρου της Τουρκίας και υποψήφιου για μια ακόμη θητεία για το επίπεδο της ευημερίας στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, δείκτης ευημερίας είναι ο αριθμός των ψυγείων που πωλούνται στην Τουρκία από το 2002, οπότε και βρέθηκε για πρώτη φορά στην εξουσία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
«Το 2002 πωλούνταν 91.000 αυτοκίνητα ενώ το 2017 πουλήθηκαν 723.000. Τότε είχαν πουληθεί περίπου 1,088 εκατομμύρια ψυγεία ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 3,107 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια φτωχοί άνθρωποι. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα κάποιο σημείο ευημερίας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη δυτική επαρχία Σακαράγια.
Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι αντίπαλοι του θυμήθηκαν ότι το ψυγείο σε κάθε σπίτι στην Τουρκία είναι μια πραγματικότητα δεκαετιών.
Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζέ: «Η τελευταία αυτή ομιλία δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τους απλούς πολίτες βρίσκεται ο Ερντογάν. Πριν από σένα πού διατηρούσαμε τα τρόφιμα, σε κουφάλες δέντρων;». «Ενώ αποκαλεί πολυτέλεια το ψυγείο, ο ίδιος απολαμβάνει "λευκό τσάι" αξίας 840 ευρώ. Οι συμπολίτες μας είχαν ψυγεία εδώ και 40 χρόνια αλλά ο Ερντογάν τα αδειάζει», κατέληξε ο Ιντζέ σε δική του ομιλία, την Τρίτη, στο Αϊδίνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.