Κοσμος

Η πρώτη άδεια οδήγησης σε γυναίκα στη Σαουδική Αραβία είναι γεγονός (video)

Ιστορική στιγμή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
saoudi-arabia.jpg

Έπειτα από μήνες σκληρής προετοιμασίας, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας χορήγησαν με περισσή χάρη και τιμή την πρώτη άδεια οδήγησης σε γυναίκα, γεγονός μάλιστα που απαθανάτισαν και σε βίντεο. 

Το βίντεο, όπως ήταν αναμενόμενο έχει γίνει  viral.

«Χιλιάδες συγχαρητήρια  στις κόρες της πατρίδας μας, που έλαβαν τις άδειες οδήγησης», αναφέρεται στο tweet του βίντεο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία της παράδοσης του πρώτου γυναικείου διπλώματος οδήγησης και πλέον οι γυναίκες στη χώρα θα μπορούν ελεύθερα να οδηγούν από τις 24 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπεύθυνος του υπουργείου, Mohammed al-Bassami «Πλέον όσες γυναίκες 18 και άνω επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν αίτημα χορήγησης για άδεια οδήγησης».

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η βασιλική αρχή της Σαουδική Αραβίας, ανακοίνωσε την οριστική λήξη της μακροχρόνιας απαγόρευσης, η οποία μάλιστα ήταν και η μοναδική στον κόσμο.

Σε πέντε πόλεις σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν πλέον σχολές οδηγών για γυναίκες, μία ριζική αναμόρφωση που μπορεί να καρπωθεί ο 32χρονος πρίγκιπας Mohammad Bin Salman.

Ο ίδιος είναι και ο εμπνευστής του προγράμματος Όραμα 2030 που αποσκοπεί στην αύξηση της γυναικείας παρουσίας στο 1/3 του εργατικού δυναμικού στη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ