- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πλιάτσικο των ανταρτών στην Αφρίν μετά την κατάληψή της από τους Τούρκους (video)
Αποκαθήλωση των κουρδικών συμβόλων
Σύροι αντάρτες που πολέμησαν στο πλευρό της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν άρχισαν να λεηλατούν την ομώνυμη πόλη λίγες ώρες αφότου την έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους, όπως αναφέρουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και πληγές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λεηλάτησαν ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και καταστήματα, ενώ παράλληλα έκλεψαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία από χωριά γύρω από την πόλη του Αφρίν. Λεηλασίες παρατηρήθηκαν, επίσης, σε πολιτικά γραφεία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δεν είναι σαφές εάν στις κλοπές συμμετείχαν και Τούρκοι ένστολοι.
Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι οι δράστες έβαλαν τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητα και φορτηγάκια και απομακρύνθηκαν από το σημείο, με αποτέλεσμα κάτοικοι οι οποίοι επέστρεφαν στις εστίες και τα αγροκτήματά τους να διαπιστώσουν πως οι περιουσίες τους είχαν εξαφανιστεί.
Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την αποκαθήλωση αγάλματος που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο της Αφρίν.
Όπως ανακοίνωσε ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, επικαλούμενη κέντρο ενημέρωσης στο Αφρίν, το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.
Στην ανακοίνωση του Whatsapp υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν «η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε το Αφρίν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.