- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εισαγγελία Νέας Υόρκης εναντίον Χάρβεϊ Γουάινστιν - Στο στόχαστρο όλη η Εταιρεία, το διοικητικό συμβούλιο και ο αδελφός
Μια αγωγή υπέρ όλου του προσωπικού που έπεσε θύμα παρενοχλήσεων και λεκτικών απειλών
Η εισαγγελική αρχή της πολιτείας Νέας Υόρκης κατέθεσε αγωγή κατά της Εταιρείας Γουάινστιν υποστηρίζοντας ότι το στούντιο απέτυχε παταγωδώς στο να προστατεύσει το προσωπικό από τον ιδιοκτήτη και επικεφαλής του ομίλου Χάρβεϊ Γουάινστιν.
Ο διάσημος παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών αντιμετωπίζει δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ακόμη και βιασμό, αλλά ο ίδιος αρνείται πως υπήρξε μη συναινετική σεξουαλική συνεύρεση.
Η αγωγή αναφέρει ότι ο κ. Γουάινστιν παρενόχλησε γυναίκες που εργάζονται ή εργάζονταν στην εταιρεία και ότι έκανε λεκτικές απειλές κατά της ζωής τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στρέφεται και κατά ανώτερων στελεχών της εταιρείας, για την αποτυχία τους να αποτρέψουν την κακομεταχείριση παρότι τους είχαν δοθεί στοιχεία.
Δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αμερικανό παραγωγό του Χόλιγουντ, δήλωσε ότι πρόκειται για μια «άδικη έρευνα» από την οποία θα αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες στο σύνολό τους δεν ευσταθούν.
Το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Γουάινστιν εξέφρασε την «απογοήτευσή» για την αγωγή της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Το διοικητικό συμβούλιο έκανε επίσης δήλωση στην ιστοσελίδα Deadline. Η δήλωση αναφέρει: «Πολλές από τις καταγγελίες που αφορούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ανακριβείς και το συμβούλιο θέλει να ρίξει φως στην υπόθεση στο πλαίσιο της δέσμευσής του να βρεθεί μια λύση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τον πιο κατάλληλο τρόπο».
Η αγωγή κατατέθηκε έπειτα από τέσσερις μήνες ενδελεχούς έρευνας στην εταιρεία. Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σναϊντερμάν, δήλωσε ότι αγωγή κατατέθηκε σε βάρος της εταιρείας, του ιδίου του Χάρβεϊ Γουάινστιν και του αδελφού του Ρόμπερτ, συνιδρυτή του στούντιο.
Η εισαγγελία διεκδικεί από την εταιρεία χρηματικό ποσό, το οποίο δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά στόχος είναι να καλύψει αποζημιώσεις και πρόστιμα για όλα τα φερόμενα θύματα του 65χρονου Γουάινστιν.
Η τετράμηνη έρευνα κατέγραψε τις εξής περιπτώσεις:
-Λεκτικές απειλές όπως «θα σε σκοτώσω» ή «θα σκοτώσω την οικογένειά σου» προς τις εργαζόμενες.
-Γυναίκες εργαζόμενες στην εταιρεία να συνοδεύουν τον Γουάινστιν σε εκδηλώσεις και να «διευκολύνουν» τις σεξουαλικές του ορέξεις.
- Απαίτηση για σεξουαλικές χάρες σε αντάλλαγμα προώθησης της καριέρας στην εταιρεία
-Οι οδηγοί του καλούνταν να έχουν πάντα στο αυτοκίνητο προφυλακτικά και φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Η υπόθεση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο για τις καταγγελίες που διατυπώνοντας επί χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Έκτοτε περισσότερες από 50 γυναίκες, ανάμεσά τους μερικά από τα μεγαλύτερα «ονόματα» του Χόλιγουντ, έχουν κατηγορήσει τον κάποτε κραταιό παραγωγό για σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτησή του στο Truth Social
Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για συνολική συμφωνία
Οργή στους κόλπους της ρωσικής ελίτ
Ακροδεξιός βουλευτής κατήγγειλε «γενοκτονία» στη Μέση Ανατολή - Σφοδρές αντιδράσεις
Άδεια έρευνας από το υπουργείο Εσωτερικών - Καταγγελίες για χρήση δημοτικών οχημάτων
Μεταπολεμική αποστολή για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας χωρίς εμπόλεμα μέρη και αμερικανική διοίκηση
Η ηθοποιός υποστήριξε πρόσφατα ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από την τραγουδίστρια
Στήριξη στην Έτα από την Ουνιόν Βερολίνου, απέναντι σε επιθέσεις και αμφισβήτηση στα social media
Πάνω από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου για σεξουαλική επίθεση από το 2017
Το Τελ Αβίβ θέλει έλεγχο της περιοχής και αφοπλισμό της Χεζμπολάχ
Σκέψεις για αναστολή δράσης της ICE στο Μουντιάλ – Αντιδράσεις από ομοσπονδίες και Κογκρέσο
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε λέβητα εργοστασίου
Η πρώτη αποστολή του διεθνή οργανισμού από την έναρξη της σύγκρουσης
Έσπασαν στερεότυπα, ξεπέρασαν εμπόδια και απέδειξαν ότι το μέλλον ανήκει σε όσους τολμούν να ονειρεύονται
Οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τα 270 δισ. λίρες φέτος
Η κυβέρνηση εγκρίνει θανάτωση έως 80 ζώων λόγω κινδύνων για ανθρώπους και βιοποικιλότητα
Ακολουθούν Ντουμπάι και Τόκιο
Το πλοίο αναχώρησε με τους μισούς επιβάτες και χωρίς φορτηγά και ΙΧ
Ο τελευταίος μεγάλος γύρος απολύσεων έγινε το 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.