- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πουτζδεμόν: Η επιστροφή μου στη Βαρκελώνη θα είναι μόνο καλή είδηση για τον καταλανικό και ισπανικό λαό
Συνέντευξη Τύπου από την Κοπεγχάγη
Ο Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι μία «τεράστια πλειοψηφία» του καταλανικού κοινοβουλίου υποστηρίζει την υποψηφιότητά του για την προεδρία και ότι η επιστροφή του στη Βαρκελώνη θα είναι προς όφελος της ισπανικής δημοκρατίας.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα επιστρέψει στην Ισπανία από την εξορία που ο ίδιος έχει επιβάλει στον εαυτό του, ο Κάρλες Πουτζδεμόν απάντησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη: «Η επιστροφή μου στη Βαρκελώνη θα είναι μόνο καλή είδηση για τον καταλανικό λαό που υποστηρίζει την υπόθεσή μας, αλλά επίσης για τον ισπανικό λαό και την ισπανική δημοκρατία».
Στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής σε ολόκληρη τη χώρα για να εμποδίσουν τον αυτονομιστή Καταλανό να επιστρέψει ινκόγκνιτο «με ελικόπτερο, ανεμόπτερο, πλοίο...ή σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου».
Αυτοεξόριστος στο Βέλγιο από τα τέλη του Οκτωβρίου, ο Πουτζδεμόν διεκδικεί και πάλι την προεδρία της Καταλονίας, αλλά κινδυνεύει να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενος για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος», εάν πατήσει το πόδι του στην Ισπανία.
Όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα να περάσει ινκόγκνιτο τα σύνορα για να ανακηρυχθεί πρόεδρος από το καταλανικό κοινοβούλιο, ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών απάντησε στην δημόσια ισπανική τηλεόραση TVE: «Εργαζόμαστε ώστε αυτό να μην καταστεί δυνατόν, στα σύνορα και μέσα από τα σύνορα, παντού».
«Θα το κάνουμε αδύνατον να μπει στο κοινοβούλιο, ούτε σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου», δήλωσε ο Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο, ομολογώντας ότι είναι «πολύ ανήσυχος, διότι δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο με τέτοια συμπεριφορά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.