- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: Οι Γάλλοι μάλλον θα ψήφιζαν υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. εάν γινόταν δημοψήφισμα
Τόνισε ότι θα έδινε σκληρή μάχη για να κρατήσει την χώρα του στην ΕΕ
Την άποψη ότι οι Γάλλοι πιθανότατα θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ σε ένα υποθετικό δημοψήφισμα, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σε εκπομπή του BBC.
Ο Μακρόν απέδωσε την απόφαση για το Brexit στην απώλεια εμπιστοσύνης των Βρετανών ψηφοφόρων στην παγκοσμιοποίηση και υποστήριξε ότι είναι προβληματικό να ζητείται η γνώμη των ψηφοφόρων με ένα απλό «ναι» ή «όχι» μέσα σε ένα πολύ περίπλοκο πλαίσιο και για αυτό «υπάρχει πάντα κίνδυνος» να βγάζουν οι κάλπες αποτελέσματα όπως εκείνο του Ιουνίου του 2016 στη Βρετανία.
Ερωτηθείς αν ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα στη Γαλλία θα έφερνε το ίδιο αποτέλεσμα απάντησε: «Ναι, πιθανώς. Πιθανώς σ’ ένα παρόμοιο πλαίσιο. Αλλά το δικό μας πλαίσιο ήταν πολύ διαφορετικό κι έτσι δεν θα ήθελα να βάλω στοίχημα».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα έδινε πολύ σκληρή μάχη για να κρατήσει τη χώρα του στην ΕΕ, σε περίπτωση ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή της στην Ένωση.
«Είναι λάθος όταν ρωτάς “ναι” ή “όχι”, όταν δεν ρωτάς τη γνώμη του κόσμου για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση και δεν εξηγείς πώς θα τη βελτιώσεις», τόνισε. Κι αναφερόμενος στην απόφαση της πλειοψηφίας των Βρετανών επεσήμανε: «Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ η μεσαία και η εργατική τάξη και ιδιαίτερα οι γηραιότεροι στη χώρα σας αποφάσισαν ότι οι τελευταίες δεκαετίες δεν τους ευνόησαν, όπως ούτε οι προσαρμογές που έκαναν τόσο η EE και η παγκοσμιοποίηση, για μένα ήταν ένα μείγμα των δύο. Και δεύτερον πιστεύω ότι ένας απ’ τους λόγους ήταν η οργάνωση της ΕΕ, με τρόπο που προχωρά πολύ μακριά αναφορικά με την ελευθερία χωρίς συνοχή. Προς την ελεύθερη αγορά χωρίς κανόνες και σύγκλιση»
Στη συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα στο Λονδίνο ότι μετά το Brexit δεν θα είναι εφικτή η πλήρης πρόσβαση στην κοινή αγορά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.