- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κραν Μοντανά: Στο στόχαστρο και ο δήμαρχος για τη φονική πυρκαγιά με τους 41 νεκρούς
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Πυρκαγιά σε μπαρ στις Άλπεις: κατηγορούμενος και ο δήμαρχος της περιοχής
Η πυρκαγιά Κραν Μοντανά που στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, κυρίως εφήβους, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς οι ελβετικές αρχές διεύρυναν το κατηγορητήριο προσθέτοντας νέους υπόπτους – ανάμεσά τους και τον δήμαρχο της πόλης.
Η πυρκαγιά Κραν Μοντανά ξέσπασε την 1η Ιανουαρίου στο μπαρ Le Constellation και αποτελεί μία από τις πιο πολύνεκρες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της Ελβετίας. Εκτός από τους 41 νεκρούς, περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ αρκετοί παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο της έρευνας έχει πλέον κληθεί για κατάθεση ο δήμαρχος του Crans-Montana, Νικολά Φερό, ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών στις 13 Απριλίου.
Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο δήμος παρέλειψε να πραγματοποιήσει ορισμένους ετήσιους ελέγχους ασφαλείας. «Λυπούμαστε βαθιά. Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι οι έλεγχοι δεν είχαν πραγματοποιηθεί όπως είχε ζητηθεί», είχε πει τον Ιανουάριο.
Η εισαγγελία του καντονιού Βαλαί επιβεβαίωσε ότι η έρευνα επεκτάθηκε σε νέα πρόσωπα για πιθανά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα.
Μεταξύ αυτών είναι και οι ιδιοκτήτες του μπαρ, Ζακ και Τζέσικα Μορέτι, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές και έχουν εκφράσει τη θλίψη τους για την τραγωδία.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και στον τουριστικό τομέα της περιοχής. Το Crans-Montana, γνωστό χιονοδρομικό κέντρο στις ελβετικές Άλπεις, προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από τη Γαλλία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τραγωδία είχε επίσης διεθνή διάσταση, καθώς ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν έξι Ιταλοί πολίτες, γεγονός που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας.
Αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 4,5 χρόνια, σύμφωνα με το ελβετικό δίκαιο.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.