Κοσμος

Η Πολωνία προτείνει: «Αναπαραχθείτε σαν τα κουνέλια» (video)

Το όραμα του υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Renegades / Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών

Το υπουργείο Υγείας της Πολωνίας, η οποία έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη, ανέβασε σύντομο αλλά περιεκτικό βίντεο στο YouTube, στο οποίο πρωταγωνιστούν κουνέλια που τρώνε μαρούλια και καρότα. Την ίδια στιγμή ένα κουνέλι «αφηγητής» αποκαλύπτει το μυστικό για τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας το οποίο είναι η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή και όλο και λιγότερο στρες.

Ένα ζευγάρι κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο βίντεο όπου απολαμβάνει ένα ρομαντικό πικ-νικ. Το μήνυμα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του σποτ, είναι ότι η ρομαντική ατμόσφαιρα βοηθάει την κατάσταση ενώ ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι κρασιού περνάει το μήνυμα ότι το αλκοόλ, αντίθετα, δεν βοηθάει.

Η φωνή που σπικάρει στο διαφημιστικό λέει: «Αν θέλετε κάποτε να γίνετε γονείς, ακολουθήστε το παράδειγμα των κουνελιών».

Αυτή είναι η τελευταία πρωτοβουλία της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας των 38 εκατομμυρίων κατοίκων με στόχο να αντιμετωπίσει τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, το ποσοστό γεννήσεων στην Πολωνία ήταν 1,32 παιδιά ανά γυναίκα το 2015. Μόνο η Πορτογαλία έχει μικρότερο ποσοστό, παρότι η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν σχεδόν εξίσου χαμηλά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ