Κοσμος

Ένοχοι και οι δύο θείοι για το βιασμό της 10χρονης ανιψιάς τους που την άφησαν έγκυο στην Ινδία

Το παιδί του βιασμού γεννήθηκε και θα δοθεί για υιοθεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379177-782388.jpg
Getty-Ideal Images

Ένα από τα τέσσερα fast-track δικαστήρια της Ινδίας καταδίκασε δύο άνδρες για τον βιασμό ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών, το οποίο περίπου εννέα μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο το παιδί των βιαστών της. Και οι δύο άνδρες είναι οι θείοι της ανήλικης Ινδής. Η απαγγελία της ποινής του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Οι γονείς της 10χρονης ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη στα μέσα του Ιουλίου, όταν το ανήλικο παιδί παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι ήταν έγκυος.

Ο δεύτερος θείος συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε ότι το γενετικό υλικό (DNA) του μωρού δεν ταίριαζε με το DNA του πρώτου συλληφθέντα, οποίος ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του και βασικός ύποπτος στην υπόθεση. 

Η δίκη του μεγαλύτερου σε ηλικία θείου διήρκησε ένα μήνα, ενώ ο μικρότερος σε ηλικία θείος κρίθηκε ένοχος μέσα σε 18 ημέρες.

Η συγκλονιστική υπόθεση της 10χρονης Ινδής απασχόλησε για εβδομάδες τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ήταν στην 30η εβδομάδα της κύησής της όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να τερματιστεί η εγκυμοσύνη του παιδιού.

Κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης το Δικαστήριο έκρινε πως η 10χρονη βρίσκεται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο της κύησης για να επιχειρηθεί άμβλωση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της.

Η οικογένεια του κοριτσιού, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από απορριπτικές ετυμηγορίες κατώτερων εδρών, αποδέχτηκε την τελεσίδικη πλέον απόφαση. Οι γονείς είχαν εφεσιβάλει την αρχική απόφαση διότι φοβούνται πως το σώμα του κοριτσιού δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένο ώστε να αντέξει τη γέννα.

Η ινδική νομοθεσία δεν επιτρέπει τις αμβλώσεις μετά την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης, αν και εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν με δικαστική άδεια, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας.

Το παιδί που γεννήθηκε τον Αύγουστο έχει ήδη παραδοθεί στις αρχές κοινωνικής πρόνοιας και θα δοθεί για υιοθεσία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ