- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πούτιν: «Ο Τραμπ δεν είναι νύφη μου, ούτε εγώ γαμπρός του»
H αποστομωτική απάντηση του προέδρου της Ρωσίας σε δημοσιογράφο
Μια ασυνήθιστη έκφραση για να κόψει κάθε συζήτηση όσον αφορά στα εσωτερικά των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με άρθρο του Guardian.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι η νύφη μου κι εγώ δεν είμαι ο γαμπρός του», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κίνα για το αν η πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον έχει απογοητεύσει. Ο Πούτιν χαρακτήρισε, επίσης, την ερώτηση «αφελή».
Αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Ρωσία, ξεκαθάρισε ότι θα ήταν «απολύτως λάθος» να συζητά η Μόσχα για εγχώρια αμερικανικά ζητήματα, αποφεύγοντας έτσι να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση «πώς θα αισθανόταν η Ρωσία σε περίπτωση αποπομπής του Τραμπ».
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είχε γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Κρεμλίνο, με τον ίδιο τον Πούτιν να αναφέρει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν η ουκρανική κρίση και ο εμφύλιος στη Συρία. Ωστόσο, η κίνηση του αμερικανικού Κογκρέσου να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, παρά την αντίθετη γνώμη του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρελμίνου, φανερώνοντας ότι οι δύο πλευρές παραμένουν αρκετά μακριά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.