- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απευθείας πτήση Κάιρο-Νέα Υόρκη με laptop στην καμπίνα
Άρση της απαγόρευσης για τη μεταφορά φορητών υπολογιστών σε αεροσκάφη της Egypt Air
Η απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι φορητοί υπολογιστές (laptop), στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις από την Αίγυπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες παύει να βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της EgyptAir Σαφουάτ Μουσαλάμ.
Την 25η Μαρτίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν τη μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών μεγαλύτερων από κινητά στις καμπίνες αεροσκαφών που εκτελούσαν απευθείας πτήσεις στις ΗΠΑ από 10 διεθνή αεροδρόμια στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία.
«Η απαγόρευση μεταφοράς φορητών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών σε καμπίνες αεροσκαφών σε πτήσεις της EgyptAir προς τη Νέα Υόρκη σταματάει από την Τετάρτη και για έναν χρόνο, ή έως ότου εισαχθεί κάποια άλλη επείγουσα τροποποίηση» τόνισε σε δήλωσή του την Τρίτη ο Μουσαλάμ, υπογραμμίζοντας ότι μια παρόμοια απαγόρευση για πτήσεις στο Λονδίνο θα εξακολουθήσει να ισχύει.
Η απαγόρευση επιβλήθηκε σε πτήσεις από 10 αεροδρόμια στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ),τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και την Τουρκία λόγω φόβων ότι μπορούν να τοποθετηθούν μη ανιχνεύσιμες βόμβες σε φορητές συσκευές.
Δεν έχει διευκρινιστεί άμεσα γιατί άρθηκε η απαγόρευση, ωστόσο παρόμοιες ανακοινώσεις έχουν γίνει τελευταία από αερογραμμές στις παραπάνω χώρες για την άρση ή την επικείμενη άρση του συγκεκριμένου μέτρου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Σερίφ Φατί, η απόφαση που αφορά τη χώρα του είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καΐρου με τους υπαλλήλους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, η οποία έχει καθησυχάσει τις αμερικανικές αρχές.
Οι Αιγυπτιακές Αερογραμμές είναι η μοναδική αιγυπτιακή εταιρεία με πτήσεις στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, η κρατική εταιρεία πετά μόνο προς και από τη Νέα Υόρκη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.