Κοσμος

Νεκροί 12 τζιχαντιστές μετά από βομβαρδισμό στο Σινά

Από αεροσκάφη της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359920-745717.jpg
EPA/JAKE CANNADY/US DOD

Αεροσκάφη της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν ένα κέντρο ισλαμιστών μαχητών που δρουν στο Σινά, σκοτώνοντας 12 μαχητές και καταστρέφοντας αρκετά οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Οι αεροπορικές επιδρομές «είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ιδιαίτερα επικίνδυνων, ηγετικών στελεχών... της Ανσάρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι», τόνισε ο στρατός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφέρει το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Τρεις ακόμη μαχητές σκοτώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, Αλεξάνδρεια.

Υπενθυμίζεται πως η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι, η πλέον ενεργή μαχητική οργάνωση στην Αίγυπτο, έχει δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2014 πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, υιοθετώντας τον τίτλο «Επαρχία του Σινά».

Η οργάνωση κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών και αστυνομικών, ενώ τους πρόσφατους μήνες έχει εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών Κοπτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών.

Οι αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της οργάνωσης σε επιχειρήσεις στο Σινά. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων περιλαμβάνονται στα θύματα των επιθέσεων.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ