Κοσμος

Παραληρεί κατά των μουσουλμάνων ο «πατριώτης μαχαιροβγάλτης» του Πόρτλαντ (εικόνες, video)

«Θάνατος στους εχθρούς της Αμερικής», «να φύγετε αν δεν σας αρέσει η ελευθερία μας», φώναζε στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356823-739401.jpg

Ενώπιον της δικαιοσύνης προσήχθη ο 35χρονος Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι δύο άτομα που επέβαιναν σε τρένο στο Όρεγκον επειδή παρενέβησαν και διέκοψαν το αντιμουσουλμανικό του παραλήρημα σε βάρος δύο εφήβων.

Ο 35χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία έπειτα από επίθεση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής του στην αίθουσα του δικαστηρίου ο ύποπτος φώναζε: «Εσείς το λέτε τρομοκρατία. Εγώ το λέω πατριωτισμό». «Θάνατος στους εχθρούς της Αμερικής» συνέχισε και έκλεισε με το «Να φύγετε από τη χώρα αν δεν σας αρέσει η ελευθερία μας. Θάνατος στους antifa (αντιφασίστες)».

Δεν δήλωσε ούτε ένοχος, ούτε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου και ορίστηκε η δικάσιμος για τις 7 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Πόρτλαντ. Ο δήμαρχος της πόλης καταβάλλει προσπάθειες για να απαγορεύσει μεγάλη φασιστική συγκέντρωση ακροδεξιών της επόμενη εβδομάδα.

Τα θύματα του Κρίστιαν

Ταλιένσιν Ναμκάι-Μες, 23 ετών, και Ρίκι Μπεστ, 53 ετών, είναι τα δύο άτομα που υπερασπίστηκαν τα κορίτσια και έχασαν τη ζωή τους. Το ένα από τα δύο κορίτσια φορούσε μαντίλα. Ο Μίσα Ντέιβιντ-Κόουλ Φλέτσερ τραυματίσθηκε στο λαιμό από το μαχαίρι του δράστη και αναρρώνει.

Παραληρεί κατά των μουσουλμάνων ο «πατριώτης μαχαιροβγάλτης» του Πόρτλαντ

Η 16χρονη Ντέστινι είναι ένα από τα δύο κορίτσια που δέχθηκαν τη λεκτική επίθεση του ακροδεξιού επιβάτη. Η φίλη της φορούσε μαντίλα καθώς ήταν η πρώτη μέρα του Ραμαζανιού, του πιο ιερού μήνα των μουσουλμάνων. «Μας είπε να γυρίσουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία. Είπε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ και να φύγουμε από τη χώρα του. Μας αποκάλεσε ένα τίποτα και ότι θα έπρεπε να σκοτωθούμε», είπε η Ντέστινι στο κανάλι KPTV-TV. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ