Κοσμος

Σύλληψη 141 ανδρών για ένα «γκέι πάρτι» στην Ινδονησία (εικόνες)

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη, αλλά η αστυνομία βρήκε «παράθυρο» για να απαγγείλει κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355494-736683.jpg
EPA/AJI PUTRA

Η αστυνομία της Ινδονησίας συνέλαβε 141 άνδρες, οι οποίοι διασκέδαζαν σε «γκέι σεξ πάρτι» σε σάουνα στην πρωτεύουσα Τζακάρτα αργά το βράδυ της Κυριακής. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι θαμώνες του πάρτι, συμπεριλαμβανομένου ενός Βρετανού και ενός άνδρα από τη Σιγκαπούρη, πλήρωσαν είσοδο 14 δολάρια.

EPA/STR- Σύλληψη 141 ανδρών για ένα «γκέι πάρτι» στην Ινδονησία

Η ομοφυλοφιλία είναι απολύτως νόμιμη σε όλη την Ινδονησία πλην της συντηρητικής μουσουλμανικής επαρχίας Άτσεχ. Ωστόσο, η αστυνομία βρήκε μια άκρη και ανακοίνωσε ότι σε ορισμένους από τους συλληφθέντες θα ασκηθούν διώξεις για παραβίαση του νόμου περί πορνογραφίας.

«Ήταν όλοι ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν να κάνουν στριπτίζ και να αυνανίζονται», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Τζακάρτα στο BBC. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά 10 υπόπτων. Μεταξύ αυτών ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, αλλά και μέλη του προσωπικού του, ενώ άλλοι συλληφθέντες ανακρίθηκαν. Ο νόμος λέει ότι το να γδύνεται κάποιος δημόσια για την ευχαρίστηση του κοινού μπορεί να θεωρηθεί «πορνογραφία».

AFP-- Σύλληψη 141 ανδρών για ένα «γκέι πάρτι» στην Ινδονησία

Η Ινδονησία εφαρμόζει αυστηρή αντί-πορνογραφική νομοθεσία, ενώ οι παραβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με φυλάκιση 15 ετών. Η μέγιστη ποινή για την ηλεκτρονική πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό, είναι φυλάκιση τεσσάρων ετών ή χρηματική ποινή 150.350 δολαρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ