Κοσμος

ΗΠΑ: Μας «απογοητεύει, αλλά δεν μας εκπλήσσει» η Ρωσία

Η Μόσχα «κόβει» το δίαυλο επικοινωνίας με το Πεντάγωνο μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348915-724104.jpg
EPA/ROMAN PILIPEY

Η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει απογοητευμένη με τη στάση της Ρωσίας μετά το πυραυλικό χτύπημα σε αεροπορική βάση της Συρίας, στην οποία το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να διατηρούσε αποθήκη χημικών όπλων. Τουλάχιστον, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αμερικανική επίθεση κατά της βάσης με πυραύλους Τόμαχοκ.

Η αμερικανική ηγεσία συμπλήρωσε ότι δεν εξεπλάγην από τη στάση της Ρωσίας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε πως η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας - ΗΠΑ, θα έκλεινε ακριβώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η ύπαρξη του εν λόγω διαύλου επικοινωνίας, έχει ως στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Συρίας. Στο μεταξύ ρωσικό πολεμικό πλοίο προσέγγισε τα αμερικανικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ρωσία, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος του πρόεδρου Άσαντ, κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για στήριξη και ενίσχυση «τρομοκρατών» με τις μονομερείς της ενέργειες. «Είμαι απογοητευμένος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, «αλλά δυστυχώς δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει το καθεστώς Άσαντ, το οποίο είναι ικανό για απάνθρωπες ενέργειες σε βάρος του ίδιου του λαού.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση με χημικά όπλα στο Χαν Σεϊζούν έφτασε τους 89 νεκρούς, ανάμεσά τους 33 παιδιά και 18 γυναίκες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ