- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φρίκη: Εκτέλεσαν 20 πρόσφυγες που αρνήθηκαν να μπουν σε σκάφος του διακινητή
Σε παραλία της Λιβύης
Περίπου 20 πρόσφυγες από την υποσαχάρια Αφρική εκτελέστηκαν από διακινητές σε μια παραλία της Λιβύης επειδή αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε ένα πλοιάριο για να πάνε στην Ευρώπη, έγινε γνωστό σήμερα από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι πρόσφυγες ετοιμάζονταν για τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, ωστόσο αρνήθηκαν να επιβιβαστούν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, εξήγησε η πηγή αυτή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.
Η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η τραγωδία σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην παραλία της Σαμπράθα.
Από την Γενεύη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι οι δικές του πληροφορίες κάνουν λόγο για 22 νεκρούς. "Φαίνεται ότι υπήρξε μια ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών" που οδήγησε στον θάνατο 22 ανθρώπων, διευκρίνισε.
Οι διακινητές οργανώνουν τις αναχωρήσεις των μεταναστών/ προσφύγων με προορισμό την Ιταλία, που απέχει μόνο 300 χιλιόμετρα από τα παράλια της Λιβύης. Η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και τη βία, έξι χρόνια μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. Καθώς δεν υπάρχει πλέον τακτικός στρατός ή αστυνομία, πολιτοφύλακες εκτελούν χρέη ακτοφυλάκων. Συχνά όμως κατηγορούνται για συνεργασία ή για συμμετοχή στη διακίνηση ανθρώπων.
Σύμφωνα με τον ΔΟΜ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 5η Μαρτίου έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο 521 άνθρωποι ενώ άλλες 20.000 κατάφεραν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.