Κοσμος

Κινδυνεύουν οι ΗΠΑ από το παλιό smartphone του Τραμπ;

Συστάσεις γερουσιαστών για την προστασία  των προεδρικών αρχείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340551-708320.jpg

Οι γερουσιαστές  Τομ Κάρπερ και Κλαίρ Μακάσκιλ, έδωσαν στη δημοσιότητα μια επιστολή που απευθύνεται στην κυβέρνηση Τραμπ και με την οποία ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο κινητό Android του προέδρου, που ενδεχομένως είναι παλιάς τεχνολογίας και το χρησιμοποιεί για να γράφει και να στέλνει μηνύματα στο Twitter.

Ζήτησαν δε να τους δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο τηλέφωνο του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, στην περίπτωση που συνεχίσει να χρησιμοποιεί το παλιό του smartphone, όπως άλλωστε το επιβεβαιώνουν πολλοί.

«Ο Τραμπ έλαβε ένα ασφαλές και κωδικοποιημένο smartphone για προσωπική χρήση την 20ή Ιανουαρίου ή νωρίτερα; Κι εφόσον ναι, θα το χρησιμοποιήσει;» διερωτήθηκε σήμερα στο Twitter ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Τομ Κάρπερ.

«Εάν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον πρόεδρο να μπορεί να επικοινωνεί μέσω της ηλεκτρονικής οδού, είναι επίσης σημαντικό να το κάνει με ασφαλή τρόπο, που θα εγγυάται την προστασία των προεδρικών αρχείων» επισημαίνεται σε αυτήν την επιστολή, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Τζον Κέλι και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Μάικλ Ρότζερς.

«Το να έχει κανείς τη δυνατότητα να υποκλέψει ένα smartphone που χρησιμοποιεί ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» τονίζεται στην επιστολή.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ