- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κράτηση προσφύγων σε αεροδρόμια των ΗΠΑ μετά το διάταγμα Τραμπ
Σε άμεση ισχύ η εφαρμογή των μέτρων ελέγχου που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις (video)
Οι νέες διατάξεις που προβλέπει το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την αναστολή του προγράμματος υποδοχής προσφύγων και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, τέθηκαν σε ισχύ λίγες μόνο ώρες μετά τη δημοσίευσή του.
Όπως μεταδίδουν οι New York Times ήδη κρατούνται δύο Ιρακινοί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.
Refugees on the way to the U.S. when President Trump's executive order was signed were detained at airports https://t.co/tYaKEmGu5z
— The New York Times (@nytimes) 28 Ιανουαρίου 2017
Οι νέες διατάξεις τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έτσι όσοι πρόσφυγες βρίσκονταν στην διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ, διατάχθηκαν να σταματήσουν και πλέον κρατούνται. Παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι συνολικά οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη διαδικασία αυτή συνολικά στις ΗΠΑ.
Δικηγόροι που εκπροσωπούν δύο ιρακινούς πρόσφυγες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στις ΗΠΑ κατέθεσαν ήδη αίτηση στις αρχές της Νέας Υόρκης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.
Το διάταγμα Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο όλων των προσφύγων στη χώρα για 120 ημέρες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Όπως μεταδίδει το CNN στους δύο Ιρακινούς είχε χορηγηθεί βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ και οι δικηγόροι τους κατέθεσαν ήδη μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του.
Οι δικηγόροι που κατέθεσαν τις αιτήσεις απελευθέρωσης δήλωσαν ότι ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που κρατούνται στο JFK είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ επί δέκα χρόνια, ενώ ο άλλος πήγαινε στις ΗΠΑ όπου ζουν η γυναίκα και ο γιος του.
Απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο η επιβίβαση επιβατών από Ιράκ και Υεμένη για Νέα Υόρκη
Η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη απαγορεύτηκε, έπειτα από το διάταγμα Τραμπ που δεν επιτρέπει την είσοδο πολιτών επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Όπως αναφέρεται, οι αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Mε αφορμή το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.