Κοσμος

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Κεντρική Αμερική

Κίνδυνος για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές του Ελ Σαλβαδόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331785-687551.png

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.43 ώρα Ελλάδας ανοιχτά των δυτικών ακτών της Κεντρικής Αμερικής, όπως μετέδωσε και κατέγραψε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Σύμφωνα με την πρώτη του εκτίμηση το μέγεθος του σεισμού υπολογίστηκε στους 7,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 154 νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 33 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, υποστηρίζει ότι η δόνηση θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνα κύματα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι απειλούνται με τσουνάμι οι παράκτιες περιοχές, ωστόσο διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές υλικές ζημιές. Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του σεισμού, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα σήμερα περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κόστα Ρίκα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.