Κοσμος

Γιγάντια καταβόθρα καταπίνει ολόκληρη διασταύρωση στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας

Πιθανή αιτία οι εργασίες για την επέκταση του μετρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aphex Twin - Day For Night Festival, Houston, Dec 17

Σηματοδότες, πεζοδρόμια βυθίζονται έως και δέκα μέτρα κάτω από τη γη. Τη στιγμή που ξημερώνει στην πόλη Φουκουόκα της Ιαπωνίας μια τεράστια τρύπα με διάμετρο από επτά έως οκτώ μέτρα ανοίγει στη μέση ενός δρόμου χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες. Αρκετά από τα πολυώροφα κτίρια της περιοχής ταλαντεύονταν για αρκετά λεπτά επικίνδυνα, ενώ όλη η περιοχή ξαφνικά βυθίστηκε στο σκοτάδι καθώς κόπηκε το ρεύμα.

Αρχικά άνοιξαν δύο μεγάλες τρύπες, με το κομμάτι γης που τις χώριζε να καταρρέει μετά από λίγο και να δημιουργείται μία τεράστια καταβόθρα. Η τρύπα με τη διάμετρο των οκτώ μέτρων έφτασε τελικά στα 27 μέτρα και το βάθος της υπολογίστηκε στα 12 μέτρα. Η τρύπα γέμισε με νερό. 

«Όταν έφτασα στο γραφείο, η αστυνομία μας συμβούλεψε να βγούμε από το κτίριο. Φαίνεται ότι πρέπει να μείνω στο σπίτι σήμερα», δήλωσε εργαζόμενος στην περιοχή σε τοπική εφημερίδα. «Ένα ατύχημα σαν αυτό είναι ανήκουστο, αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί», δήλωσε ο δήμαρχος της Φουκουόκα. «Πρέπει να αποτρέψουμε δευτερογενή ατυχήματα, και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε σημαντικές υποδομές», πρόσθεσε.

Οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή καθώς υπήρχε φόβος για νέες υποχωρήσεις του εδάφους. Χρειάστηκαν να περάσουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις η αιτία του ατυχήματος ενδέχεται να οφείλεται σε εργασίες επέκτασης του μετρό, οι οποίες γίνονταν σε κοντινή απόσταση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ