- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: 90% η πιθανότητα να κερδίσει η Κλίντον
Τι πρέπει να συμβεί για να κερδίσει ο Τραμπ
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/ Ipsos, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητες να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για την προεδρία.
Οι πιθανότητές της είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη εβδομάδα και οποιαδήποτε ανατροπή από τον Τραμπ εξαρτάται από έναν απίθανο συνδυασμό της προσέλευσης λευκών, αφροαμερικανών και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε 6-7 πολιτείες, σύμφωνα με την έρευνα.
Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά περίπου τρεις μονάδες (45% με 42%) και είναι σε τροχιά εξασφάλισης 303 εκλεκτόρων έναντι 235 του αντιπάλου της, με 270 να απαιτούνται για τη νίκη, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
Οι ελπίδες του Τραμπ εξαρτώνται από τις «επιδόσεις» του στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, όπου η διαφορά ήταν πολύ μικρή για να κριθεί νικητής όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα το βράδυ της Κυριακής, αλλά και στην Πενσιλβάνια όπου η Κλίντον έχει ισχνό προβάδισμα κατά 3 μονάδες. Για να κερδίσει ο Τραμπ, αναφέρει το Reuters, πρέπει να πάρει τις περισσότερες από αυτές τις πολιτείες.
Οποιοσδήποτε συνδυασμός δύο ηττών στις τρεις πολιτείες των Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια σχεδόν θα εξασφαλίσουν τη νίκη της Κλίντον. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ πρέπει να κρατήσει την παραδοσιακά υπέρ των Ρεπουμπλικανών Αριζόνα και να ελπίζει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εβαν ΜακΜάλιν δεν θα πάρει ένα άλλο προπύργιο του κόμματος, την Γιούτα.
Για να κερδίσει ο Τραμπ χρειάζεται μεγαλύτερη προσέλευση λευκών Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 2012, μείωση των αφροαμερικανών ψηφοφόρων και μία μικρότερη από την προβλεπόμενη αύξηση των ισπανόφωνων που θα ψηφίσουν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα τεχνολογία
Πώς πείστηκε η Jane Doe να τους καταγγείλει
Έρευνες σε Γερμανία και εξωτερικό για την εξάρθρωση δικτύου παραγωγής ακροδεξιού υλικού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα
Για «προεκλογική προπαγάνδα» κάνει λόγο η Εκλογική Επιτροπή
Τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους ενώ η έρευνα ανοίγει ξανά
Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Λονδίνου και Αμπού Ντάμπι - Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στο επίκεντρο
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας
Ο ίδιος άνοιξε την πόρτα του πιλοτηρίου ενώ δεχόταν επίθεση
Ενοχλήθηκαν όταν τους απομάκρυναν
15 νταλίκες και 54 άλλα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στη σύγκρουση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.