- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για πρώτη φορά στο πλευρό της Χίλαρι η Μισέλ Ομπάμα
Σημαντικό στήριγμα για την υποψήφια των Δημοκρατικών
Η Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε την Πέμπτη για πρώτη φορά σε προεκλογική συγκέντρωση στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, ένα σημαντικό στήριγμα για την υποψήφια των Δημοκρατικών στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, η οποία στοχεύει στο να σαγηνεύσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες ψηφοφόρους.
Πιο δημοφιλής σε σύγκριση με τον σύζυγό της Μπαράκ Ομπάμα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς παρατηρητές καθώς αποφάσισε να εμπλακεί, οικειοθελώς, στην εκστρατεία για να στηρίξει την πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Η Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε στη σκηνή με την Χίλαρι Κλίντον στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που έχει στόχο να πείσει τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν από τώρα, πριν από την επίσημη ημέρα των εκλογών.
Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου, καθώς καταγράφεται ήδη ένας σημαντικός αριθμός πρόωρων ψήφων, αυτό θα ήταν ένας παράγοντας που θα βοηθούσε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και φαβορί των δημοσκοπήσεων, παρότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφεται η τάση της μείωσης της ψαλίδας με τον αντίπαλό της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ.
Η εκδήλωση όπου ένωσαν τις δυνάμεις τους οι δύο Πρώτες Κυρίες -νυν και πρώην- έγινε στο Ουίνστον Σάλεμ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.
Η Βόρεια Καρολίνα βρίσκεται μεταξύ των αμερικανικών Πολιτειών όπου το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο και ταυτόχρονα παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη νίκη. Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα επικράτησε στη Βόρεια Καρολίνα το 2008, ηττήθηκε ωστόσο εκεί το 2012.
Πριν από 8 χρόνια, θα ήταν αδιανόητο να φανταστεί κανείς μια συνάντηση μεταξύ της Μισέλ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Η εκστρατεία των προκριματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα του 2008, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο γερουσιαστής από το Ιλινόι και η γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, ήταν τεταμένη.
Σήμερα ωστόσο οι πληγές δείχνουν να έχουν επουλωθεί και οι δύο κυρίες, που κατάγονται εξίσου από το Σικάγο, έχουν κάτι το κοινό: να υπερασπιστούν τις γυναίκες από τον Ντόναλντ Τραμπ, που είχε μιλήσει για εκείνες με προσβλητικό τρόπο το 2005.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα τεχνολογία
Πώς πείστηκε η Jane Doe να τους καταγγείλει
Έρευνες σε Γερμανία και εξωτερικό για την εξάρθρωση δικτύου παραγωγής ακροδεξιού υλικού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα
Για «προεκλογική προπαγάνδα» κάνει λόγο η Εκλογική Επιτροπή
Τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους ενώ η έρευνα ανοίγει ξανά
Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Λονδίνου και Αμπού Ντάμπι - Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στο επίκεντρο
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας
Ο ίδιος άνοιξε την πόρτα του πιλοτηρίου ενώ δεχόταν επίθεση
Ενοχλήθηκαν όταν τους απομάκρυναν
15 νταλίκες και 54 άλλα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στη σύγκρουση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.