Κοσμος

Οι ΗΠΑ σαλπίζουν υπέρ της ανάπτυξης και ενάντια στη λιτότητα

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324459-669012.jpg

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Τζακ Λιου, σύμφωνα με την e-ιταλική εφημερίδα «La Stampa». Οι δηλώσεις  Λιου αφορούν κυρίως τη Γερμανία και απηχούν την αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη χώρα αυτή, σε οικονομικό επίπεδο.  

Άλλα ενδιαφέροντα από τα όσα είπε ο κ. Λιου:

  • «Θ΄ αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει»
  • «Δε νομίζω ότι θα δούμεαλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη  αλλαγή σε επίπεδο δράσης»
  • «Υπάρχει ήδη κάποια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα χτυπήθηκαν  σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχτηκε»
  • «Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για ν΄ αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ