Η ζωή συνεχίζεται. Αυτό αποδεικνύει ο φωτογράφος που επέμενε να τραβήξει τις γαμήλιες φωτογραφίες ενός ζευγαριού από την καταστραμμένη από τον συριακό εμφύλιο, Χομς.
Η Χομς η οποία κάποτε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Συρίας –οι κάτοικοί της ήταν περίπου 600.000-, πλέον τώρα έχει μεταφορτωθεί σε πόλη-φάντασμα, καθώς το 2011 έγινε το πεδίο των μαχών μεταξύ αντικαθεστωτικών και του συριακού στρατού. Τώρα πια, οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν ανακτήσει την κυριαρχία της, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, το τίμημα σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε υλικές υποδομές και εγκαταστάσεις, που πλήρωσε η πόλη ήταν τεράστιο.
Όπου κι αν γυρίσει να κοιτάξει κάποιος, θα δει μόνο ερείπια κι ελάχιστους ανθρώπους να περπατούν στους χωμάτινους δρόμους. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται, έστω και σε κάποιο βαθμό.
Στις 5 Φεβρουαρίου, η 18χρονη Nada Merhi και ο 27χρονος Hassan Youssef επέλεξαν λίγο μετά τον γάμο τους να φωτογραφηθούν στα ερείπια της πόλης. Τη φωτογράφιση έκανε ο Jafar Meray, ο οποίος ακολουθείτο σε κάθε βήμα του από τον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Joseph Eid ο οποίος και βοήθησε στο να αναδημοσιευτούν οι γαμήλιες φωτογραφίες του ζευγαριού πέραν του οικογενειακού άλμπουμ. Προκειμένου ο Eid να πείσει τον Σύριο συνάδελφό του να τον ακολουθήσει κατά πόδας στη φωτογράφιση, του αποκάλυψε τον στόχο του: «Να δείξει στον κόσμο ότι η ζωή είναι πιο δυνατή από τον θάνατο».
Όμως, και πάλι τα συντρίμμια, αλλά και η ενδυμασία του γαμπρού δείχνουν ότι η ζωή δεν συνεχίζεται κάτω από κανονικές συνθήκες. Ο 27χρονος είναι μέλος του συριακού στρατού και αντιμάχεται τους αντικαθεστωτικούς. Η ζωή του τα τελευταία χρόνια είναι ο πόλεμος.
Οι φωτογραφίες, όπως αναμενόταν, κάνουν τον γύρο του κόσμου.








Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο πρώτος γάμος που λαμβάνει χώρα μέσα στα συντρίμμια. Ο Meray φωτογράφισε πέρυσι κι ένα ακόμη ζευγάρι που επέλεξε να παντρευτεί στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Χομς, ο οποίος έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην εκκλησία η οποία πλέον δεν έχει σκεπή. Οι φωτογραφίες τους ανέβηκαν στην προσωπική σελίδα του φωτογράφου στo Facebook ο οποίος είχε σχολιάσει: «Η ζωή συνεχίζεται σιωπηλά».
A wedding in the destruction of St George's Church in #Homs. Powerful image. 1st wedding since being destroyed #Syria pic.twitter.com/DsN8cMTYJK
— Joseph Willits (@josephwillits) July 14, 2015
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.