Κοσμος

Στο σούπερ μάρκετ του σερ Stelios ό,τι πάρεις κάνει 32 λεπτά

Ανάρπαστη η νέα επιχείρηση του Στέλιου Χατζηιωάννου easyFoodstore στο βόρειο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319044-627928.jpg

Πρώτο θέμα στη βρετανική επικαιρότητα κατάφερε να γίνει ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, Easyjet, σερ Στέλιος Χατζηιωάννου χάρη στα εγκαίνια του καταστήματος easyFoodstore στο βόρειο Λονδίνο.

Το νέο επιχειρηματικό άνοιγμα Κύπριου επιχειρηματία είναι ένα κατάστημα τροφίμων με 76 συγκεκριμένα προϊόντα που κοστίζουν μόλις 32 λεπτά. Η εν λόγω τιμή δεν θα είναι μόνιμη. Είναι η πρώτη τιμή γνωριμίας για τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια όλα θα διατίθενται στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. «Η ετικέτα 'easy" απευθύνεται σε συμπολίτες μας με οικονομικά προβλήματα. Έχοντας την εμπειρία της δωρεάν διανομής τροφίμων σε Ελλάδα και Κύπρο, αυτή είναι μια εμπορική-επιχειρηματική απόπειρα να πωλήσουμε τα βασικά αγαθά στους λιγότερο προνομιούχους πολίτες της περιοχής Παρκ Ρόγιαλ», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου στον Independent.

image

«Δεν υπάρχουν ακριβές μάρκες, μόνο φαγητό σε προσιτές τιμές» είναι το μότο που έρχεται να λανσάρει τα νέα σούπερ μάρκετ. Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου είχε παρουσιάσει τα σχέδιά του από το 2014, ψάχνοντας από τότε τα κατάλληλα σημεία για το άνοιγμα των καταστημάτων του. Εκτιμά ότι υπάρχει κενό στην αγορά φθηνών τροφίμων παρά την ύπαρξη των Aldi και Lidl, ενώ είναι πιθανό τα easyFood να προκαλέσουν πλήγμα και στα τέσσερα μεγάλα σούπερ μάρκετ Tesco, Sainsbury, Asda και Morrisons.

Ο κλάδος της αγοράς τροφίμων βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενες πιέσεις από τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, καθώς οι πελάτες πλέον επιλέγουν προϊόντα από όλες τις αλυσίδες τροφίμων. Οι μεγάλες "δυνάμεις" έχουν χάσει μερίδιο της αγοράς και πασχίζουν να ανταγωνιστούν τις πιο οικονομικές αλυσίδες. Τα καταστήματα της easyFoodstore, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, θα ανοιχτούν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ