Κοσμος

Τι συνέβη στην πτήση Λονδίνο-Λος Άντζελες κι επιβάτες και πλήρωμα έπεσαν ξεροί (εικόνες, video)

Το αεροπλάνο επέστρεψε πίσω και οι αποσκευές στάλθηκαν για ανάλυση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318506-627114.jpg

Τίποτα δεν διαφαινόταν πως στην πτήση AA109 από Λονδίνο για Λος Άντζελες θα υπήρχε πρόβλημα. Όμως, ξαφνικά όλα τα μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες έπεσαν σαν… τα κοτόπουλα.

Για την ακρίβεια, ενώ το Boeing 777-300 είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Χίθροου ήταν εν πτήσει, έξι μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες ένιωσαν ισχυρή ναυτία και πόνους στο στομάχι, ενώ οι δύο επιβάτες, ένας γύρω στα 60 κι ένας άλλος κοντά στα 40, βρέθηκαν ένα βήμα πριν από τη λιποθυμία.

Αποτέλεσμα ήταν, το αεροπλάνο των American Airlines όταν πετούσε κοντά στο Keflavik της Ισλανδίας να σημάνει συναγερμό και να κάνει αναστροφή για Λονδίνο, ενώ από τα μεγάφωνα έγινε έκκληση για γιατρό και ακούστηκε η ανακοίνωση πως εξαιτίας «ιατρικής ανάγκης» θα επιστρέψουν στο Λονδίνο.

Όμως, από τον φόβο πως κάτι μπορεί να είχε μολύνει τον αέρα, αφού το αεροπλάνο προσγειώθηκε δεν επετράπη στους επιβάτες η αποβίβαση, αλλά ούτε και η είσοδος ιατρών μέχρι να ελεγχθεί ο αέρας.

Τελικά, ο αέρας ήταν «καθαρός”. Ως εκ τούτου και προκειμένου να δοθεί απάντηση στην αιτία του προβλήματος, όλες οι αποσκευές εστάλησαν για ειδικό έλεγχο, ωστόσο χωρίς να ενημερωθούν οι επιβάτες.

Τελικά, η αεροπορική εταιρεία περιορίστηκε αργότερα σε μια ανακοίνωση πως γιατροί φρόντισαν τους επιβάτες και το πλήρωμα, που αρρώστησαν, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το τι έπαθαν. Αυτό που είπε ήταν ότι δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πάντως, μέχρι στιγμής και μετά την εξέταση του αέρα στην καμπίνα και όλων των αποσκευών, οι ειδικοί δεν έχουν μπορέσει να δώσουν μια εξήγηση για το τι μπορεί να προκάλεσε την ταυτόχρονη αδιαθεσία τουλάχιστον 8 επιβαινόντων (σ.σ. υπάρχουν μαρτυρίες για συνολικά 13 αρρώστους επιβαίνοντες).

image

image

image

imageimage

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ