Κοσμος

Ερντογάν: Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας ο δράστης του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη

Τούρκοι αξιωματούχοι φωτογραφίζουν το Ισλαμικό Κράτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317035-625180.jpg
EPA/TOLGA BOZOGLU

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο δράστης του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη είναι βομβιστής αυτοκτονίας συριακής καταγωγής. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίσθηκαν από την ισχυρή έκρηξη κοντά στο ναό της Αγίας Σοφίας και το Μπλε Τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται τόσο Τούρκοι όσο και αλλοδαποί πολίτες.

Τούρκοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανή η εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους. Εντωμεταξύ, σιγή ασυρμάτου επικρατεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, μετά από απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης και μέχρι να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε σύσκεψη ασφαλείας σε ανώτατο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

image

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τουσκ, με μήνυμά του στο Twitter, καταδικάζει «την κτηνώδη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη» και εκφράζει τη συμπάθειά του για τα θύματά της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ