Κοσμος

«Οι Άγγελοι του Yulin»: Δύο γυναίκες έσωσαν 1.000 σκυλιά από σφαγή (εικόνες, video)

Πριν καταλήξουν μαγειρευτά στο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος της Κίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131660-299007.jpg

Δύο γυναίκες κατάφεραν να σώσουν από τη σφαγή πάνω από 1.000 σκυλιά που προρίζονταν να γίνουν γεύματα για το φεστιβάλ σκυλίσου κρεάτος στο Yulin της Κίνας. 

Τα διεθνή μέσα ενημερώσης αναφέρονται σε αυτές ως οι «Άγγελοι του Yulin» καθώς οι Jess Henderson και Helen Reed κατάφεραν να κινητοποιήσουν δύο οργανισμούς ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά από το βασανισμό και τη σφαγή. 

Οι Άγγελοι του Yulin με τις κατάλληλες κινήσεις και σε συνεννοήση με τους οργανισμούς Animal Wellness και Hope Foundation, μάζεψαν αρκετά χρήματα ώστε να πληρώσουν τους ιδιοκτήτες τεσσάρων σφαγείων στο χωριό Gandi της περιφέρειας Yulin για να αφήσουν ελεύθερα τα σκυλιά και στη φροντίδα των δύο γυναικών και της ομάδας. 

Η διάσωση κράτησε περίπου 6 ώρες και έγινε με συνοδεία (μυστικά) της τοπικής αστυνομίας. Η Jess Henderson (εικόνα) δήλωσε ότι πριν από μια εβδομάδα πέθανε ο σκύλος της και το θεώρησε σημάδι να ασχοληθεί με τη διάσωση σκύλων από το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος του Yulin. 

image 

H ίδια εξιστορεί τις σκληρές εικόνες που αντίκρυσε μπαίνοντας στα σφαγεία: «Σκυλιά νεκρά, σκυλιά ετοιμοθάνατα και σκυλιά που έκαναν επιθέσεις το ένα στο άλλο. Μου ράγισε η καρδιά»...

(Σκληρές εικόνες) 

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ