- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Πολωνία κάνει εξώφυλλο το ρατσισμό και την ξενοφοβία της
Οργή στα social media με τη γυναίκα Ευρώπη να βιάζεται από μετανάστες (εικόνες)
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ξενοφοβικό και άκρως ρατσιστικό εξώφυλλο του δεξιού εβδομαδιαίου πολωνικού περιοδικού wSieci (Το Δίκτυο). Μια γυναίκα λευκή τυλιγμένη με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να βγάζει κραυγές απελπισίας καθώς τα σκουρόχρωμα χέρια αντρών προσπαθούν να την γδύσουν και να τη βιάσουν.

Με τίτλο: «Ο ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης» και υπότιτλο: «Η έκθεσή μας: Ποια μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελίτ στις Βρυξέλλες κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το όλο αφιέρωμα στο πολωνικό περιοδικό αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχθηκαν γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και ζητά αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα για να σταματήσει η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Δεκάδες χρήστες του Twitter συνέκριναν το δημοσίευμα του περιοδικού με τη φασιστική προπαγάνδα της ναζιστικής Γερμανίας και της Ιταλίας του Μουσολίνι που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πρόβαλαν γυναίκες να δέχονται επιθέσεις από Εβραίους ή Βορειοαφρικανούς.

Η αρθρογράφος Αλεξάντρα Ριμπίνσκα υποστηρίζει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα οδηγήσει σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση πολιτισμών μεταξύ του ισλάμ και του χριστιανισμού. Θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι απεργάζονται μόνοι τους την πτώση του γιατί εθελοτυφλούν μπροστά στις αρνητικές συνέπειες της πολυπολιτισμικότητας. «Οι πολιτισμοί δεν δολοφονούνται. Αυτοκτονούν», αναφέρει η αρθρογράφος. Το τεύχος είναι γεμάτο ξενοφοβικά άρθρα. Δύο χαρακτηριστικοί τίτλοι είναι: «Θέλει η Ευρώπη να αυτοκτονήσει;» και «Η κόλαση της Ευρώπης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας του τελικού
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.