- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συναγερμός στις ΗΠΑ για τρομοκρατικά χτυπήματα
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγαλουπόλεις
Συναγερμός σήμανε στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής.
Τα μέτρα ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις εντάθηκαν, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.
Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.
«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.
Η Νέα Υόρκη, όπου είχαν διαπραχθεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι επιθέσεις με αεροσκάφη που είχαν υποστεί αεροπειρατεία που κατέστρεψαν τους δίδυμους ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center), συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά ισλαμιστών.
Η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας—μπλε, λευκό και κόκκινο.
Πάντως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον τόνισε σε δήλωσή του ότι «δεν έχουμε λάβει γνώση καμιάς συγκεκριμένης ή αξιόπιστης απειλής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ του είδους που έγινε στο Παρίσι» χθες.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν και οι ομοσπονδίες μπάσκετ και αμερικανικού ποδοσφαίρου. Πέραν της Νέας Υόρκης, οι υπηρεσίες ασφαλείας και συγκοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου αύξησε τις περιπολίες, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Η μητροπολιτική αστυνομική διεύθυνση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε από τη δική της πλευρά ότι αύξησε τους αστυνομικούς που είναι ανεπτυγμένοι σε τοποθεσίες γαλλικών συμφερόντων και σε σημαντικές τοποθεσίες προληπτικά, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Σιν Χίκμαν.
Στη Βοστόνη, η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ανέπτυξε επιπλέον άνδρες και συνεργάζεται στενά με τις ομοσπονδιακές αρχές, παρότι δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη απειλή στην πόλη όπου είχαν σημειωθεί βομβιστικές επιθέσεις στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, τον Απρίλιο του 2013. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Πίτσμπεργκ κ.ά.
Η Amtrak, η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά δεν έχει ενημέρωση για καμιά συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή εναντίον των επιβατικών ή των εμπορευματικών συρμών της.
photo: EPA/JASON SZENES
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.