- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοινή επιχείρηση Τουρκίας - ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη με το PKK
Την έναρξη «ολοκληρωτικής, κοινής επιχείρησης» των ΗΠΑ και της Τουρκίας εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως είπε, στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν αμερικανικά μαχητικά αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα επιχειρούν κυρίως από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ αλλά και από άλλα τουρκικά αεροδρόμια. Ως προς τον χρόνο της ευρείας αυτής στρατιωτικής επιχείρησης ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι θα αρχίσει «σύντομα».
Την ίδια ώρα, πάντως, εντείνονται οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας ότι μαζί με τους στόχους κατά του Ισλαμικού Κράτους η Τουρκία θα συνεχίσει και τις επιθέσεις της κατά στόχων ανταρτών του PKK στο Βόρειο Ιράκ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και χθες εξέφρασε την ανησυχία της για τις βιαιότητες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τους Κούρδους αντάρτες, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο ο πολιτικός και δημοκρατικός διάλογος στην Τουρκία.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, είπε πως η ΕΕ «αναγνωρίζει τη δέσμευση των τουρκικών αρχών να εντείνουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους» και ζητεί από την Άγκυρα «να σταθεί στο ύψος του σημαντικού και στρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει σε όλη την περιοχή, απέχοντας από οποιαδήποτε ενέργεια που θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.