Κοσμος

Προτεραιότητα το μεταναστευτικό για Παρίσι και Λονδίνο

Ζητούν βοήθεια από την Ε.Ε.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104438-207291.jpg

Τη συνδρομή των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν Παρίσι και Λονδίνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, από όπου εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία. 

Μάλιστα, οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «The Sunday Telegraph» και στη γαλλική «Journal du Dimanche» αναφέρουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων που θα αυξάνουν την ασφάλεια στα επίμαχα σημεία, προσθέτοντας πως «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις δύο χώρες μας. Γι' αυτό πιέζουμε άλλα κράτη μέλη -και το σύνολο της Ε.Ε.- να απαντήσουν σ' αυτό το πρόβλημα στη ρίζα του». Καταλήγουν λέγοντας ότι τελικός στόχος πρέπει να είναι ο περιορισμός του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ