Κοσμος

Βέμπερ: «Ο Βαρουφάκης μάς λέει ‘τρομοκράτες’»

«Πώς να διαπραγματευτούμε από αύριο;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101812-202754.jpg

«Ο κ. Βαρουφάκης μόλις πριν από λίγο αποκάλεσε ‘τρομοκράτες' τους δανειστές. Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά σε εταίρους που θέλουν να σε βοηθήσουν σε κάνει να μην μπορείς να φανταστείς πώς θα μπορούσαμε και πάλι να συναντηθούμε. Προκαλεί έκπληξη όταν ακούμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα, αύριο οι διαπραγματεύσεις».

Αυτό απάντησε στην ερώτηση αν είναι εφικτό να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ο Γερμανός κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακόμα, μιλώντας στο «ARD» μετά τη νίκη του "Όχι" στο δημοψήφισμα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε:

· «Η διάθεση για βοήθεια, μετά από αυτή την απόφαση, έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω»

· «Το αποτέλεσμα ήταν κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα»

· «Πρώτα απ΄ όλα τίθεται το ερώτημα πώς θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρχει προμήθεια φαρμάκων και υποφέρουν οι άνθρωποι. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανθρώπινη διάσταση»

· «Πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε τις επόμενες εβδομάδες αβοήθητους τους Έλληνες - όχι την κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους»

· «Πρέπει να πούμε στους Έλληνες: σεβόμαστε την δημοκρατική απόφασή σας, αλλά δεν είστε μόνοι στην Ευρωζώνη, υπάρχουν και άλλες 18 δημοκρατίες- όλοι θα διαβουλευθούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ