Κοσμος

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι «σύντροφος στη δυστυχία» της Ελλάδας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν ανησυχεί για διάχυση της ελληνικής κρίσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101695-202609.jpg

Με νέες δηλώσεις του ο Ματέο Ρέντσι, επανέλαβε πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

Η Ιταλία δεν είναι πλέον «σύντροφος στη δυστυχία» της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια και οι Ιταλοί «δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις» της ελληνικής κρίσης, υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.

O Ιταλός ηγέτης εξέφρασε την άποψη πως οι Ιταλοί «δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις» αυτής της κρίσης.

Παράλληλα επεσήμανε με νόημα πως η Ιταλία δεν πρέπει να περιγράφεται πια ως ο «ασθενή της Ευρώπης» γιατί δεν είναι πλέον.

«Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα», υποστήριξε.

«Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν το πρόβλημα. Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

O Ματέο Ρέντσι εξήγησε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ