- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Iαπωνία: Ο «Βασιλιάς Κάζου» γράφει ξανά ιστορία | Στα 58 του ο Καζουγιόσι Μιούρα υπέγραψε σε νέο σύλλογο
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1986 στη Βραζιλία
Iαπωνία: Ο «Βασιλιάς Κάζου» γράφει ξανά ιστορία | ο Καζουγιόσι Μιούρα, 58 ετών, υπέγραψε σε νέο σύλλογο
Στα 58 του χρόνια, ο ζωντανός θρύλος του ιαπωνικού ποδοσφαίρου Καζουγιόσι Μιούρα συνεχίζει να αψηφά τον χρόνο. Ο «King Kazu», όπως είναι γνωστός διεθνώς, υπέγραψε νέο δανεισμό με την Fukushima United, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ιαπωνίας, ετοιμαζόμενος για την 41η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας.
Με τη μετακίνησή του αυτή, ο Μιούρα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια σε μία από τις τρεις κορυφαίες κατηγορίες του ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας, επιβεβαιώνοντας ότι η ποδοσφαιρική του διαδρομή παραμένει μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος, που θα κλείσει τα 59 τον Φεβρουάριο, δήλωσε πως «το πάθος μου για το ποδόσφαιρο δεν έχει αλλάξει, όσα χρόνια κι αν περάσουν», προσθέτοντας ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία και δεσμεύεται να δώσει ό,τι έχει για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. «Ας γράψουμε ιστορία μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Μιούρα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1986 στη Βραζιλία, με τη φανέλα της Σάντος, πριν επιστρέψει στην Ιαπωνία και εξελιχθεί σε σύμβολο του αθλήματος στη χώρα. Στην πορεία του αγωνίστηκε και στην Ευρώπη, φορώντας μεταξύ άλλων τις φανέλες της Τζένοα, της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της Ολιβεϊρένσε.
Η νέα του συμφωνία αποτελεί τον τέταρτο διαδοχικό δανεισμό του από το 2022, με τον Μιούρα να ανήκει στη Yokohama FC της δεύτερης κατηγορίας. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε συνολικά μόλις 69 λεπτά σε επτά συμμετοχές με την Atletico Suzuka, χωρίς να σκοράρει, σε μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της ομάδας του στα περιφερειακά πρωταθλήματα.
Με την εθνική Ιαπωνίας, ο Μιούρα σημείωσε 55 γκολ σε 89 συμμετοχές μετά το ντεμπούτο του το 1990, ωστόσο έμεινε εκτός αποστολής στο πρώτο Μουντιάλ της χώρας το 1998, μια απόφαση που είχε προκαλέσει αίσθηση. Αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο το 2000, χωρίς όμως να αποχαιρετήσει ποτέ τα γήπεδα.
Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά το επαγγελματικό του ξεκίνημα, ο «Βασιλιάς Κάζου» παραμένει ενεργός, μετατρέποντας κάθε νέα του εμφάνιση σε μια μικρή υπενθύμιση ότι στο ποδόσφαιρο –και όχι μόνο– η ηλικία δεν είναι πάντα το όριο.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γκάφα της νέας ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο μάνατζερ του
Ο απολογισμός του Γάλλου super star σε μια ανάρτηση
Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές του που σοκαρίστηκαν από την αλλαγή
Ξέσπασμα του Χαβιέρ Τέμπας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγει»
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
O «Κing Kev» ήταν δυο φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας
Οι παίκτες προσγειώθηκαν στη Μαδρίτη με το τρόπαιό τους
Αν περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.