Αθλητισμος

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει με ποδήλατο, σκάφη και... αναρρίχηση

Πάνω από 3.000 λαμπαδηδρόμοι θα συμμετάσχουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες
Ολυμπιακοί Αγώνες © EPA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς θα ταξιδέψει η Ολυμπιακή Φλόγα - Πάνω από 3.000 λαμπαδηδρόμοι θα συμμετάσχουν

Ποδηλασία στο βουνό Σεντ Μισέλ, ιππασία στην παραλία Ομάχα και παρουσία διάσημων αθλητών, είναι ορισμένες από τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν σήμερα (10/1) και αφορούν στην Λαμαπαδηδρομία εν' όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών του 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι.

Κάθε μία από αυτές τις... σκυταλοδρομίες θα περιλαμβάνει περιπάτους ή εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, καθώς και σε «ασυνήθιστα» ή «θεαματικά» μέρη, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οπως στην περίπτωση της Λαμπαδηδρομίας... αναρρίχησης που θα γίνει στο Σιστερόμ στα νοτιοδυτικά της χώρας, τον ερχόμενο Μάιο. Αρκετά ιστορικά μέρη στα βορειοδυτικά, όπως το βουνό Σεντ Μισέλ, το Λε Σαμπλ Ντ' Ολονε και η παραλία Ομάχα, θα υποδεχθούν εκπροσώπους της ποδηλασίας, της ιστιοπλοΐας και της ιππασίας.

Επιπλέον, το Τεαχούπο στην Ταϊτή, η τοποθεσία που επιλέχθηκε για τα αγωνίσματα του σέρφινγκ και υπόκειται σε διαμάχες σχετικά με τον πιθανό νέο πύργο κριτών από αλουμίνιο, θα φιλοξενήσει την Λαμπαδηδρομία, τον Ιούνιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάνω από 3.000 λαμπαδηδρόμοι θα συμμετάσχουν

Περισσότεροι από 3.000 λαμπαδηδρόμοι θα λάβουν μέρος από τις 8 Μαΐου έως τις 26 Ιουλίου, και στις παραολυμπιακές λαμπαδηδρομίες μεταξύ 25 και 28 Αυγούστου.

Συνολικά, αποκαλύφθηκαν οι επικεφαλής και οι τοποθεσίες 69 σκυταλοδρομιών, η καθεμία αποτελούμενη από 24 άτομα.

Η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, Καμίλ Λακούρ θα καθοδηγήσει την σκυταλοδρομία κολύμβησης στις 19 Ιουλίου στο Σαρσέλ, στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωταθλητής του ταεκβοντό, Πασκάλ Τζεντίλ θα βρεθεί στην Ζενβιγιέρ, επίσης κοντά στο Παρίσι.

Αρκετοί Ολυμπιονίκες θα είναι επίσης εκεί, όπως η Λόρα Φλέσελ ως αρχηγός της σκυταλοδρομίας ξιφασκίας στις 15 Ιουνίου στην Γουαδελούπη. Στην διαδρομή της Παραολυμπιακής Φλόγας θα υπάρχουν επίσης έξι συλλογικές σκυταλοδρομίες με εθελοντές, νέους παρααθλητές ή και φροντιστές και μέλη συλλόγων.

Το τελευταίο στάδιο της Λαμπαδηδρομίας, θα διασχίσει την Γαλλία για 80 ημέρες σε σχεδόν 12.000 χιλιόμετρα από τις 8 Μαΐου.

Μεταφερόμενη από 10.000 λαμπαδηδρόμους, η Φλόγα θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Ελλάδα, φτάνοντας με πλοίο στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία πριν διασχίσει περισσότερες από 400 πόλεις και πέντε υπερπόντια εδάφη, για να φθάσει στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ