- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Champions League: Με Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προκριματικό
Πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες
Champions League: Η Μακάμπι Χάιφα θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο.
Από το Ισραήλ θα ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Ολυμπιακού, ο οποίος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Χάιφα, στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 19 ή 20 Ιουλίου στο Ισραήλ και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (26 ή 27 Ιουλίου) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί την περίοδο 2002-03, στη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, με τους «ερυθρόλυκους» να γνωρίζουν βαριά ήττα με 3-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι, που είχε γίνει στην Κύπρο (αμέσως μετά μάλιστα το θριαμβευτικό 6-2 επί της Λεβερκούζεν) και να παραχωρούν ισοπαλία 3-3 στη Ριζούπολη. Τα αποτελέσματα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς να πάρουν την 3η θέση και να συνεχίσουν στο -τότε- Κύπελλο UEFA, αφήνοντας τέταρτους τους Πειραιώτες.
Η Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο του #UCL. / Maccabi Haifa (ISR) will be the opponent of #Olympiacos in the 2022-23 @ChampionsLeague second qualifying round.#UCLdraw #Football #Greece #WeKeepOnDreaming pic.twitter.com/gknSehxgpe
— Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc) June 15, 2022
Γενικά, ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει μόνο αποκλεισμούς όποτε έχει συναντήσει ομάδες από το Ισραήλ, καθώς, πέραν των συναντήσεων με τη Μακάμπι Χάιφα, αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Europa League της σεζόν 2010-11 (νίκη 2-1 στον Πειραιά, ήττα 1-0 εκτός) και από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στα προκριματικά του Champions League της περιόδου 2016-17 (0-0 εντός, ήττα 1-0 εκτός).
Η Μακάμπι Χάιφα πανηγύρισε πριν λίγο καιρό το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, τερματίζοντας οκτώ βαθμούς μπροστά από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, ενώ κατέκτησε και το Toto Cup (διοργάνωση αντίστοιχη με το League Cup, όπου συμμετέχουν μόνο οι επαγγελματικές ομάδες).
Προπονητής της εδώ και δύο χρόνια είναι ο 43χρονος Μπαράκ Μπακχάρ, ενώ στο περσινό ρόστερ της ξεχώριζαν ο 33χρονος Μπεν Σαχάρ, με θητεία σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία), ο 28χρονος Ισπανός μέσος Χοσέ Ροντρίγκεθ, που έχει περάσει από τις ακαδημίες της Ρεάλ και έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Λα Κορούνια, Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ και Μάιντς, και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός Ομέρ Ατζίλι, πρώτος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος πέρυσι με 20 τέρματα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020
Joga bonito από τους legends της Σελεσάο
Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ονόματα στη δημοσιότητα
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.