- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Οικονόμου: Σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ
«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών αλλά...»
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Την κάθετη αντίθεση της κυβέρνησης στην εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ερωτηθείς σχετικά στο briefing, ο κ. Οικονόμου δεν έκρυψε την ενόχληση του Μαξίμου για την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου, η οποία έχει προκαλέσει άλλωστε πλήθος αντιδράσεων και στο χώρο του αθλητισμού.
«Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της η συγκεκριμένη επιλογή», απάντησε καταρχάς θεσμικά ο κ. Οικονόμου, αλλά πρόσθεσε: «Όμως, επειδή με ρωτάτε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί, και συμβολικά και ουσιαστικά, να συνδράμει στο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην απαλλαγή του από σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια».
Ο γνωστός δικηγόρος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Κατά τη διάρκεια τη ψηφοφορίας απέσπασε 59 «ναι» εκ των 65 που ψήφισαν (69 ήταν οι παρόντες που είχαν δικαίωμα ψήφου), ενώ υπήρξαν πέντε λευκά και ένα άκυρο. Η θητεία του Τάκη Μπαλτάκου θα είναι μέχρι το 2024, όταν και θα γίνουν ξανά εκλογές στην ΕΠΟ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2014, ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ήδη κατηγορούμενου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη και αμφισβητούσε αν έπρεπε να είχαν γίνει οι παραπομπές των χρυσαυγιτών. Το γεγονός ότι θεωρούσε «σκευωρία» τη δίωξη της Χ.Α έφερε και την απομάκρυνσή του από την Νέα Δημοκρατία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Τα κανάλια και οι ώρες μετάδοσης
O κίνδυνος υποβιβασμού γίνεται ολοένα και πιο ορατός
Οι συγκινητικές αναρτήσεις των γονιών της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.