Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: Να γίνω πιο εγωιστής και να δείξω φονικό ένστικτο

Στο Παρίσι ο Έλληνας τενίστας για το Masters του Μπερσί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © EUROKINISSI / ICON SPORT

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρέπει να γίνω πιο εγωιστής και να δείξω φονικό ένστικτο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Παρίσι για το Masters του Μπερσί και ψάχνει την επιστροφή στις υψηλές «πτήσεις». Ο Έλληνας τενίστας και νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και θέλει να βελτιώσει τις λεπτομέρειες για να γίνει ακόμη καλύτερος στο μέλλον.

Ουσιαστικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την αυτοκριτική του σχετικά με την χαμηλή απόδοση που εμφανίζει στα τελευταία τουρνουά και ανέφερε ότι πρέπει να γίνει πιο εγωιστής και να δείξει φονικό ένστικτο.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά

 

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορώ να αναπτύξω και να βελτιώσω, μπορώ να γίνω και πιο επαγγελματίας. Είμαι πρόθυμος να πάω στο επόμενο επίπεδο και να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σε λεπτομέρειες και να συγκεντρωθώ σε μερικά πράγματα που θα με ωφελήσουν γενικά. Κάθε χρόνο προσπαθώ να προσθέσω κάτι νέο και να απομακρύνω μερικά πράγματα εντός και εκτός court, που είτε αποσπούν την προσοχή μου, είτε δεν είναι όσο ευεργετικά μπορεί να νόμιζα. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να έχω στο νου μου για τη νέα σεζόν.

Μένουν ακόμα δύο τουρνουά, προσπαθώ να δώσω την τελευταία ανάσα στο court και να γίνω πιο εγωιστής, θα έλεγα, να φανερώσω το “φονικό” μου ένστικτο στο court.

Πρέπει να είσαι έτσι. Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο είναι εγωιστές και θέλουν τα πάντα για τους εαυτούς τους. Έτσι είμαι κι εγώ. Όταν γίνεσαι soft και επηρεάζεσαι από τα συναισθήματά σου και νιώθεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν είναι καλό για σένα. Το να μπλοκάρεις όλα αυτά και να μένεις στη στιγμή είναι από τις αρετές που έχουν οι τοπ παίκτες και μπορούν να παίζουν σε αυτό επίπεδο, χωρίς να ενδιαφέρονται τι γίνεται στην άλλη πλευρά του court. Nομίζω ότι αυτό μου λείπει κάπως σε σχέση με παλαιότερα και πρέπει να το ξαναβρώ».

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του δύο τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν, με πρώτο αυτό στο Παρίσι, που ξεκινάει την Τετάρτη, με αντίπαλο τον νικητή του Λόιντ Χάρις – Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ