- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένας παγκόσμιος Έλληνας δίχως όρια
30 χρόνια μετά το ταξίδι της Βερόνικα και του Τσαρλς Αντετοκούνμπο στην Αθήνα και η Ελλάδα ξενυχτά για τον μεγαλύτερο σταρ της ιστορίας της
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 50 πόντους στον 6ο τελικό κόντρα στους Σανς, κέρδισε το NBA, βγήκε MVP των τελικών και έκανε τον κόσμο να παραμιλά.
20 δευτερόλεπτα για το τέλος: Ο ανέκφραστος MVP των τελικών του NBA χαμογελά για πρώτη φορά και αμέσως ξεσπά. Κατάφερε το μοναδικό που του έλειπε. Πήρε το πρωτάθλημα με την ομάδα που τον διάλεξε, μαζί με τον αδερφό του, Θανάση και δίπλα στον Κρις Μίντλετον, τον διόσκουρό του σε όλο αυτό το ταξίδι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα θα φτάσει τους 50 πόντους. Αποθέωση. Το κοινό του Μιλγουόκι περίμενε 50 χρόνια ακριβώς για να δει τα «Ελάφια» στην κορυφή και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα κατάφερε.
Η πρώτη αγκαλιά ανήκει στην Βερόνικα. Η μητέρα του ξέρει πόσα έχει περάσει για να τον δει σήμερα πρωταγωνιστή στην πιο όμορφη ιστορία. Οι σκέψεις πηγαίνουν στον Τσαρλς, που δεν πρόλαβε να δει την αποθέωση, είδε όμως την αναγνώριση, την αγάπη και την ελπίδα. Και αμέσως, το μυαλό στο μέλλον και στην αγάπη. Η επόμενη αγκαλιά είναι της Μαράια και την μεγαλύτερη την κρατά για τον Λίαμ Τσαρλς. Ο Θανάσης στη βιντεοκλήση, καθώς δεν μπόρεσε λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων να βρεθεί στο γήπεδο κλαίει για εκείνον. «Θανάση σε παρακαλώ, έλα στο γήπεδο» τον πιάνει η κάμερα να του φωνάζει. Σε στιγμές που δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διηγήθηκε αμέσως την ιστορία του. Με τρεις αγκαλιές και μερικά δάκρυα, άρχισε να μας βάζει στο κλίμα για την ταινία της Disney.
Ο Γιάννης δεν είναι απλά ο κορυφαίος Έλληνας που έπιασε ποτέ την πορτοκαλί μπάλα. Είναι η σπουδαιότερη προσωπικότητα, ο μεγαλύτερος Έλληνας σταρ που γεννήθηκε ποτέ. Και αυτό γιατί η δική του ιστορία είναι μεγαλύτερη από όσα αυτή η χώρα μπορούσε σήμερα να ονειρευτεί. Έκανε εκατομμύρια κόσμου να τον ακολουθήσει σε μια περίοδο που η μισαλλοδοξία, μας τσάκιζε. Έκανε εκατομμύρια κόσμου να ξενυχτoύν για να δει ένα ταξίδι που δεν είχε σταματημό. Ένα ταξίδι που ξεκινούσε με έναν, δύο, πέντε πόντους. Με μία τάπα, με ένα κλέψιμο και με έναν τσακωμό και με Αμερικανούς που έκαναν διαγωνισμούς ορθογραφίας για το επώνυμό του. Και σήμερα, 8 χρόνια μετά, το ίδιο ταξίδι να συνεχίζεται με 50άρες, βραβεία και πρωτάθλημα.
Ο Γιάννης έχει πλέον το πιο γνωστό ελληνικό όνομα στον κόσμο, είναι ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας αυτήν την στιγμή στη γη. Είναι όλα όσα θα θέλαμε να είμαστε. Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο, δεν το έβαλε κάτω, νίκησε, έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, έσπασε ρεκόρ, συνέχισε να κρατά τους πιο ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά του, έφτιαξε τη δική του οικογένεια και δίδαξε όχι μόνο μια χώρα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη τι μπορεί να συμβεί όταν το ταλέντο συνδυάζεται με την σκληρή δουλειά. Και όλα αυτά, τα έκανε με χαμόγελο, χιούμορ και χωρίς ταβάνι στο όνειρό του.
Η οικογένεια που δεν σταματά να μας κάνει περήφανους, «μεγαλώνει» συνεχώς. Ένα παιδί που ξεκίνησε από ένα ημιυπόγειο στα Σεπόλια και έκανε όλα, όσα ονειρεύτηκε, πριν ακόμα κλείσει τα 27 χρόνια ζωής. Η Βερόνικα και ο Τσαρλς τριάντα σχεδόν χρόνια μετά το ταξίδι τους από τη Νιγηρία στην Αθήνα, έχουν χαρίσει στην Ελλάδα τον πιο μεγάλο σταρ της ιστορίας της. Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον πλανήτη είναι Έλληνας, όμως ανήκει σε όλον τον κόσμο και... «τις πιο όμορφες μέρες του δεν τις έχει ζήσει ακόμα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Joga bonito από τους legends της Σελεσάο
Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ονόματα στη δημοσιότητα
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Τα κανάλια και οι ώρες μετάδοσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.