- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Μέσα στις επιλογές η απουσία φιλάθλων
Τι δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της «οικοδέσποινας» χώρας
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο - Χασιμότο: «Οι Αγώνες δίχως Ιάπωνες φιλάθλους είναι μια από τις επιλογές μας».
H διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «δίχως φιλάθλους» παραμένει μια επιλογή για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και επίσημα αυλαία σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, όπως δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της «οικοδέσποινας» χώρας.
Η παραδοχή από την Σέικο Χασιμότο έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες από την ανακοίνωση ότι έως 10.000 τοπικοί φίλαθλοι θα επιτρέπονται σε χώρους - χωρίς όμως να υπερβαίνουν το 50% της χωρητικότητας της αθλητικής εγκατάστασης, ανεξάρτητα από αν ο αγώνας γίνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
«Εξετάζουμε την κατάσταση», δήλωσε η Χασιμότο σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Η κατάσταση αλλάζει από καιρό σε καιρό, γι 'αυτό πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι και γρήγοροι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή. Οι Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι μια από τις επιλογές μας».
Οι διοργανωτές φάνηκαν να υποχωρούν ελαφρώς στο θέμα των θεατών, μετά από έκθεση των λοιμωξιολόγων, η οποία ανέφερε ότι «υπάρχει ένδειξη αναζωπύρωσης» μολύνσεων στο Τόκιο, καθώς οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 11% την περασμένη εβδομάδα - βάσει του μέσου όρου των επτά ημερών - με τις περισσότερες να σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα.
Η απόφαση για την παρουσία ή όχι Ιαπώνων φιλάθλων αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 11 Ιουλίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δεδομένα προκύπτουν για την ενεργειακή αναβάθμιση του
Έχει «κυκλώσει» πράγματι το όνομά του;
Παρέα με Γάλλους συμπαίκτες του
Με ένα σπουδαίο άλμα στα 6,44 μ.
Τι μεταδίδουν ισπανικά μέσα
Δέχθηκε γκολ στα 17 δευτερόλεπτα και έχασε πέναλτι ο ΠΑΟΚ που θα τα δώσει όλα για την ανατροπή στο Βέλγιο
Το νέο συμβόλαιο θα έχει ισχύ έως το 2032
Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία επιμένει ότι οι διαβεβαιώσεις της FIFA δεν αρκούν
Άφησαν για λίγο στην άκρη την καλοκαιρινή προετοιμασία
Ο Ιβοριανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας 7 ετών!
Η μεταγραφή του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός
Το διαφορετικό καλωσόρισμα της ομάδας
Ο «pulga» έφθασε τα 14 γκολ σε 12 αγώνες του Leagues Cup
Εξετάζει σοβαρά την ενίσχυση της γραμμής κρούσης
Μία διαδικτυακή κίνηση του Βινίσιους που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.