- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Εθνική πόλο γυναικών
Νίκησε την Κίνα κάτω από καταρρακτώδη βροχή με 12-8
Στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Εθνική πόλο γυναικών. Νίκησε την Κίνα κάτω από καταρρακτώδη βροχή με 12-8
Τον καλό μαχητικό της εαυτό έβγαλε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών απέναντι στην Κίνα, την οποία νίκησε κάτω από καταρρακτώδη βροχή με 12-8 και πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Με κυριαρχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πισίνας, από την άμυνα και την πολύ βελτιωμένη τερματοφύλακα μας την Ιωάννα Σταματοπούλου μέχρι και την τελευταία παίκτρια που μπήκε από τον πάγκο για να βοηθήσει, η ελληνική ομάδα πήρε από το ξεκίνημα το «τιμόνι» του αγώνα και τον οδήγησε με ασφάλεια στην πλευρά της, πετυχαίνοντας μια νίκη ουσίας, αφού ήταν χωρίς αύριο, αλλά και ψυχολογίας ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-1 κι έκτοτε μόλις μια φορά στα τέλη του 3ου επέτρεψε στις Κινέζες να μειώσουν στα δύο γκολ (9-7), χωρίς όμως να ανησυχήσει και πάλι.
Πλέον αντίπαλός της στα προημιτελικά η κατά πολλούς -ανάμεσα στους οποίους και ο ομοσπονδιακός προπονητής- πληρέστερη ομάδα στον κόσμο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ, τη Δευτέρα στις 14:00 τοπική (08:00 ώρα Ελλάδας-απευθείας ERTSports).
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1
- ΕΛΛΑΔΑ: Πλευρίτου 3, Αβραμίδου 2, Τσουκαλά 2, Ξενάκη 1, Ελευθεριάδου 1, Νίνου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1.
- ΚΙΝΑ: Ζάο 4, Ζάνγκ 1, Ουάνγκ 1, Νιου 1, Ζιάνγκ 1
Είμαστε στις κορυφαίες ομάδες. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες κόντρα στις ΗΠΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ (Ομοσπονδιακός προπονητής):
«Η ελληνική ομάδα ανήκει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό είναι δεδομένο. Kάθε φορά παλεύουμε για το καλύτερο. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά σήμερα, έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και ξέρετε πολύ καλά ότι η γυναικεία ψυχολογία είναι περίεργη. Όταν είσαι συνέχεια από κάτω, στην προετοιμασία, στα φιλικά και στα μέχρι τώρα παιχνίδια, είναι δύσκολο να ανακάμψεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια για αυτή την εμφάνιση, ήταν μια καλή εμφάνιση, ενθαρρυντική, έτσι είναι η ελληνική ομάδα, παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνει και στη συνέχεια. Στο τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη χρονιά που είναι η σημαντική.
Για το σημερινό παιχνίδι είχαμε δει ότι οι Κινέζες δυσκολεύονται με τις άμυνες ζώνης, οπότε επιλέξαμε μια τέτοια άμυνα, είχαμε δει κάποιες κινήσεις που κάνουν και ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν προετοιμασμένοι στον παραπάνω και νομίζω τακτικά το παιχνίδι πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Αλλά θέλω να πω ότι είχαμε πάρα πολλή ενέργεια για άμυνα, που η ελληνική ομάδα κατ΄ εξοχήν παίζει άμυνες. Σήμερα φυσικά είμαστε ευχαριστημένοι και για την επίθεση μετά τα 12 γκολ που βάλαμε. Αυτή είναι η συγκομιδή που πρέπει να έχουμε πάντα και να ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο έχει γίνει μέχρι τώρα.
Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, νομίζω ότι είναι η πληρέστερη ομάδα που έχει βγει μέχρι τώρα, τα τελευταία 4 χρόνια δεν θυμάμαι να έχει χάσει. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι ενός τέτοιου παιχνιδιού μεγάλου, με την καλύτερη ομάδα, τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη, θα πρέπει πάλι να προσέξουμε το ρυθμό μας γιατί η Αμερικάνες δεν σταματάνε να παίζουν 4 οκτάλεπτα, θα πρέπει να διαχειριστούμε το χρόνο επίθεσης, να παίξουμε έξυπνα για να μπορέσουμε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Είναι δύσκολο να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά στο γυναικείο πόλο τα έχουμε δει όλα τα έργα. Νομίζω ενεργειακά είμαστε κάτω από αυτές τις αθλήτριες, άρα θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο με μυαλό. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε».
ΕΛΕΝΑ ΞΕΝΑΚΗ (διεθνής παίκτρια):
«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε σήμερα για μας. Δείξαμε ποιες πραγματικά είμαστε, ειδικότερα στην άμυνα, νομίζω ότι πήραμε μπρος σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα το παιχνίδι με την Ισπανία δεν ήταν αντιπροσωπευτικό και δεν ήταν αυτή η εικόνα μας και παρόλα αυτά είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης, ειδικότερα στην επίθεση, αλλά στην ομάδα αυτή το κυριότερο συστατικό είναι το πάθος. Άμα παίξουμε με πάθος όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έτσι μπήκαμε σήμερα στο νερό. Είπαμε ότι σήμερα ξεκινάει το Παγκόσμιο, γι΄ αυτά τα παιχνίδια προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά και πρέπει να είμαστε αυτές που είμαστε γιατί δεν ξεχάσαμε ξαφνικά να παίζουμε πόλο.
Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας με την πιο δυνατή ομάδα του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ, και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και μακάρι να φτάσουμε στη νίκη. Θα μπούμε με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος που μπήκαμε και με τις Κινέζες για να πάρουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε να φύγουμε νικήτριες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Ουγγαρία
Επιστρέφει στον Άρη μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό
Η συγκλονιστική ανάρτηση μετά την απόφασή του να αγωνιστεί στους Φιλαδέλφεια Σίξερς
Η μεγάλη απόφαση για τον «Βασιλιά» πάρθηκε
Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αρνείται τις κατηγορίες
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις προπονήσεις έγιναν αφορμή για πλήθος θετικών σχολίων
Αντίστροφα για την έναρξη των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων μετρά ο Ολυμπιακός
Διαδέχεται τον Ντιντιέ Ντεσάν
Το 9ο International Open SKG Chess Tournament διεξάγεται 6-11 Αυγούστου - Έπαθλα 4.000€ και βαθμοί αξιολόγησης FIDE
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Το συγκινητικό «αντίο» στους πρώην συμπαίκτες του
Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο
Ανατροπή express και νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά
Η Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο κατέκτησε τέσσερα γκραν σλαμ στην καριέρα της
Ο Έλληνας εξτρέμ ανακοινώθηκε από την Άρσεναλ και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή
Ολοκληρώνεται η επιστροφή του στον Άρη από τον Παναθηναϊκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.