Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Αρχή, Μέσι, τέλος!

Ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19697283.jpg
© EPA/FELIPE TRUEBA

Στον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Νιγηρία, ο Μέσι μας θύμισε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μπήκε στον αγώνα δυναμικός και ανέλαβε το ρόλο του αρχηγού. Συνεχώς έψαχνε να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και πάλευε να κρατήσει τη μπάλα. Η μαγεία του Αργεντίνου φάνηκε στο 14 λεπτό με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Μπανέγα έπαιξε μια ψηλή μπαλιά από το κέντρο του γηπέδου που πέρασε τη νιγηριανή άμυνα. Ο Μέσι απίθανα κατέβασε τη μπάλα με τον μηρό του και σούταρε με το δεξί πόδι. Με το γκολ, ο Μέσι άφησε όλους τους Αργεντίνους οπαδούς στο γήπεδο σε απόλυτη ηδονή. Παρ’όλο που το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το προβάδισμα στα χέρια της Αργεντινής, ο Μέσι δεν ήθελε να σταματήσει εκεί το παιχνίδι. Στο ημίχρονο, μάζεψε τους συμπαίκτες του και τους ζητούσε να κάνουν κινήσεις, ακόμα και τους αμυντικούς, μέσα στην περιοχή και να κυνηγάνε το επόμενο γκολ. Ήθελε να σφραγίσει τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιγηρία κατάφερε να ισοφαρίσει με το γκολ του Μόουζες στο 51’. Η ψυχολογία του Μέσι παρέμεινε ακλόνητη. Συνέχισε όπως στο πρώτο ημίχρονο πιέζοντας και προσπαθώντας να προσφέρει στην ομάδα. Η αλλαγή για την Αργεντινή στο παιχνίδι ήρθε στο 86’ με το γκολ του Ρόχο. Ο στόπερ ακολούθησε τις οδηγίες του Μέσι και πάτησε στην περιοχή. Ο Μερκάντο έστρωσε χαμηλή σέντρα από τα δεξιά που βρέθηκε στα πόδια του Ρόχο που την πλάσαρε και έβαλε γκολ. Στο τέλος του αγώνα, ο Μέσι βρέθηκε στο επίκεντρο γιατί αναγνωρίστηκε ως ο σημαντικός κρίκος στη νίκη.

Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ήρθε στις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα. Ένας ρεπόρτερ είχε δώσει μια μικρή κορδέλα στον Μέσι μετά τον αγώνα με την Ισλανδία λέγοντας του ότι θα του έφερνε γούρι. Ο ίδιος ρεπόρτερ μίλησε στον Μέσι την Τρίτη και τον ρώτησε εάν θυμόταν την κορδέλα που του είχε δώσει. Πριν τελειώσει την πρότασή του, ο Μέσι του απάντησε δείχνοντας τον αστράγαλό του που είχε δέσει την κορδέλα. Μια ακόμη φορά έκλεψε την παράσταση ο Αργεντίνος μάγος.

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ - Handia FULL HD Greek Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ